≫ 

Makedonac poslao Dinamo dalje u Skoplju: Ademi rastužio šampiona južnih komšija, Modri se jedva provukli

Zagrepčani uz dosta muke prošli, u 3. kolu ih čeka Ludogorec

  • 2
Dinamo Zagreb Foto: Pixsell photo & video agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Dinamo iz Zagreba je (nekako) preživeo. Fudbaleri hrvatskog kluba su posle iznenađujućeg remija na "Maksimiru" u prvoj utakmici večeras na Nacionalnoj areni "Toše Proeski" u Skoplju ipak uspeli da savladaju tim Škupija iz Makedonije minimalnim rezultatom - 0:1 (0:0).

Mnogi u Zagrebu strahovali su da bi Dinamo mogao da završi put u kvalifikacijama za Ligu šampiona već na prvoj prepreci i tako još jednom propusti priliku da zaigra u elitnom takmičenju, nakon što su to učinili i prošle sezone posle dvomeča sa Šerifom iz Tiraspolja.

I danas je bilo vrlo tesno. Makedonski šampion se držao sasvim dobro tokom najvećeg dela meča, imao je i svoje prilike, naročito tokom prvog poluvremena, ali je pobednik rešen početkom drugog dela igre.

Tada je upravo fudbaler sa makedonskim pasošem, Arijan Ademi postigao gol na "Tošetu Proeskom" na asistenciju Menala i ispostaviće se, poslao Dinamo dalje u narednu fazu kvalifikacija. Bilo je to sjajno dodavanje iz kojeg je igrač gostujućeg sastava izvukao maksimum gađajući u donji levi ugao.

U nastavku je Dinamo uspeo da maksimalno spusti ritam i obezbedi prolaz dalje. U narednoj fazi, Zagrepčane čeka okršaj sa bugarskim Ludogorecom, koji se večeras propisno izblamirao i namučio u Republici Irskoj protiv Šamrok Roversa. Posle pobede od 3:0 kod kuće, bili smo blizu da potencijalno gledamo produžetke, jer su domaćini vodili sa 2:0 i imali igrača više, ali je Koli u 91. minutu golom razrešio sve dileme i ublažio sramotu Bugara.

Video: Lazetić pojasnio komentar posle remija sa Partizanom: Možda to tako ne treba da se radi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA