Đere posle obaranja negativnog rekorda dodatno "pogoršao" dan ispadanjem u 1. kolu Umaga od kvalifikanta

Malo poznati Franko Agamenone pobedio je srpskog tenisera

  • 1
Laslo Đere Foto: Tanjug / AP

Srpski teniser, Laslo Đere poražen je u 1. kolu Umaga od Franka Agamenonea iz Italije, inače igrača koji je u glavni žreb dospeo kroz kvalifikacije. Meč je potrajao tačno tri sata, a naš teniser nažalost nije našao način da prođe dalje - 1:2 (6:7, 6:2, 5:7).

Podsetimo, Đere je posle prvog seta ovog meča ušao u teniske knjige kao igrač koji je izgubio najviše tajbrejkova u nizu - ukupno 18, tako prestigavši Robina Hasea koji je taj rekord držao do ove večeri sa 17 izgubljenih odlučujućih gemova u nizu.

Prosto je neverovatan način na koji je to učinio. Imao je pet set lopti u tom gemu, vodio je sa 5:1, ali je Italijan pronašao način da se vrati i šokira Lasla.

Ipak, srpski teniser smogao je snage da dođe do poravnanja u setovima, pošto je drugi set odigrao skoro besprekorno i rešio ga u svoju korist sa 6:2, time nas uvevši u poslednji, treći, gde je bilo dosta drame.

Uspeo je Laslo već dva puta da napravi brejk protiv Franka do sedmog gema, kod rezultata 5:4 je servirao za pobedu, ali je dopustio Agamenoneu dve brejk lopte od kojih je ovaj već prvu iskoristio i vratio nas u egal. Umesto da gledamo tajbrejk nakon toga, Đere nije uspeo da se izbori ni za to, već je Italijan faktički vezao četiri gema na kraju za veliku pobedu.

U narednom kolu, Agamenonea čeka duel sa četvrtim nosiocem, veoma talentovanim Sebastijanom Baezom iz Argentine.

Video: Đere posle neverovatnog meča i ispadanja od Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA