≫ 

Ko je Hrvat koji je zakazao duel sa Zvezdom: 3 puta kidao ligamente do 21. godine, u 3. ligi spasio karijeru

Luka Juričić je sa dva gola odveo Pjunik na megdan crveno-belima

  • 6
Luka Juričić Printskrin: Instagram/melanie.petrovic_

Iako je posle prvog meča bila bliža Luksemburgu, Crvena zvezda će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv jermenskog Pjunika!

Najviše zahvaljujući Luki Juričiću, hrvatskom fudbaleru iz Bosne i Hercegovine, koji je sa dva gola kreirao preokret gostiju u slavlju od 4:1. Podsetimo, Juričić je bio strelac gola za 2:1, zatim i za konačnih 4:1 kojim su ugašene sve nade Diderlanža.

Juričić (25) iza sebe ima zanimljivu, a istovremeno i tešku fudbalsku priču. Do 21. godine čak tri puta su mu pucali prednji ligamenti kolena. Ukupno je odsustvovao sa terena oko dve godine i čak su mu predlagali da napusti fudbal.

- Bilo je trenutaka kada sam hteo da dignem ruke od svega i dosta ljudi mi je govorilo da se okrenem fakultetu i da se okanem fudbala, jer sam i na tom polju bio dobar. Završio sam gimnaziju kao vrlo dobar učenik, ali previše volim fudbal da sam mogao tako lako da odustanem. Te tri povrede, sam sve doživeo do 21. godine i vidim da ima vremena tu još, bio sam jako mlad. Bilo je jako teško nakon svih tih povreda vratiti se, ali drago mi je da sam uspeo i da mogu nekome možda u budućnosti da budem inspiracija da nikada ne odustaju, bez obzira kakve prepreke bile na njihovom putu - rekao je Juričić svojevremeno za "Sport Sport ba."

Ono što je specifično kod Juričića jeste to da je preko treće lige Hrvatske odlučio da se vrati na pravi put. Potpisao je za Neretvu iz Metkovića, dao je 15 golova, posle čega je otišao u Šibenik.

U najelitnijem rangu hrvatskog fudbala dao je 10 golova, ali nije uspeo da se dogovori oko produžetka saradnje. Otišao je u Željezničar odakle se obreo u Aziji. U julu ove godine stigao je u Pjunik za 200.000 i već na trećem meču je uveo svoj tim najmanje u grupnu fazu Lige konferencija. I to nakon što je u igru ušao u drugom poluvremenu.

Podsetimo, Zvezda že šampiona Jermenije dočekati 3. avgusta, dok je revanš šest dana kasnije u Jerevanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA