Može li Čukarički u četvrtak do istorijskog rezultata?

Brđani traže najubedljiviji trijumf na domaćem terenu u Evropi * Ko zna, možda i uopšte u evrotakmičenjima

  • 0
FK Čukarički Foto: MN Press

Ako su u Luksemburgu dali četiri gola, zašto u revanšu na domaćem terenu ne bi postigli pet? Pitanje koje se sasvim logično nameće kada je u pitanju Čukarički i njihov drugi susret sa Rasing Unionom u kvalifikacijama za Ligu konferencija!

Brđani su već obezbedili plasman u narednu rundu, 3. kolo, gde ih čeka Tvente, ali daleko od toga da mogu nešto ležernije i opuštenije da igraju: Prvo, to im trener Dušan Kerkez neće dozvoliti - i već im je najavio. Drugo, tu je borba za bodove i jačanje koeficijenta Superlige Srbije! Treće, belo-crni imaju motiv da ostvare istorijski rezultat i upišu najveću evropsku pobedu kod kuće. Možda i nadmaše onih 5:0 iz Jerevana!

Rekord su zvanično zabeležili na startu sezone 2014/15 kada su na Banovom brdu savladali Santa Huliju iz Andore rezultatom 4:0. Strelci su bili Nenad Mirosavljević, Petar Bojić, Dragoljub Srnić i Nikola Stojiljković.

Čuka je pet puta do sada postizala tri gola kod kuće u Evropi. Najpre Gloriji 1997. u Intertoto Kupu (3:2), zatim i Spartaku iz Varne iste sezone (3:0), kao i Ordabašiju (3:0), Banatsu (3:0) i Hamarbiju prošle sezone. Doduše, na stadionu Partizana.

Najubedljiviji trijumf u Evropu Brđani su ostvarili na startu sezone 2019/20. Čuka je u Jerevanu dobila Banants sa 5:0, dvostruki strelac bio je Luka Stojanović, a golove su postizali i Luka Luković, Slobodan Tedić i Veljko Birmančević.

Ovaj protiv Rasing Uniona (4:1) prethodne sedmice je drugi najbolji na strani, ukupno treći na večnoj listi koja bi mogla da pretrpi određene promene već u četvrtak veče.

- Evropske utakmice su nešto posebno, ono za šta se borite tokom čitave godine. Za nas su svakako specifične, s obzirom na to da je tek početak sezone, da ekipe nisu u zenitu forme, a rezultat na međunarodnoj sceni je od ogromnog značaja. Ne samo za nas igrače, čitav klub, već i za kompletan srpski fudbal. Trudićemo se da odigramo što bolje, da ostvarimo dobre rezultate i da doprinesemo nacionalnom koeficijentu. Srbija je stigla do 11. mesta, koje donosi ogromne privilegije, na nama svima koji učestvujemo u Evropi je da tu poziciju zadržimo, možda i poboljšamo - poručio je vezista Brđana Srđan Mijailović.

FK Čukarički Foto: MN Press

Iz kluba žele da na revanš dođe što veći broj navijača i tako naprave spektakl, te su karte za istočnu tribinu besplatne. Uz obavezno preuzimanje istih.

- Ulaznice za meč Čukaričkog i Rasinga moći ćete da preuzmete na prodajnim mestima Tiketlajna u sredu i četvrtak, od 10 do 18 časova u Merkator centru (Bulevar umetnosti 4, Novi Beograd), odnosno od 10 do 21 časova na Stadion šoping centru na Voždovcu (Zaplanjska 32). Takođe, ulaznice ćete moći da preuzmete na blagajni FK Čukaričkog u sredu od 17 do 20 časova, odnosno u četvrtak od 16 pa do početka utakmice, u 20 časova. Jedna osoba može da preuzme najviše četiri ulaznice uz lični dokument. Lica mlađa od 16 godina ne mogu sama da preuzimaju ulaznice, niti da budu na stadionu bez pratioca - stoji u saopštenju Brđana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA