Ale uspešno operisan zbog raka testisa: Lekari imaju podeljeno mišljenje oko toga da li će ponovo zaigrati

Nekadašnji saigrač Dušana Tadića prošao je kroz operativni tok i trenutno se oporavlja

  • 2
Sebastijan Ale Foto: Instagram - Printscreen

Novopečeni fudbaler Borusije iz Dortmunda, Sebastijan Ale šokirao je planetu objavom od pre nekoliko sedmica da boluje od raka testisa. Zbog toga je momentalno morao da ode na detaljne lekarske preglede, a danas je hitno operisan i to uspešno.

Sportski direktor kluba iz Dortmunda, Sebastijan Kel saopštio je kako se nada da će se Ale vratiti fudbalu posle nekoliko meseci, mada lekari imaju podeljena mišljenja i pitaju se da li će uopšte biti bezbedno da ponovo krene da juri "šarenu" loptu.

- Operacija je prošla uspešno. O daljem toku lečenja se i dalje diskutuje, pošto postoje različita mišljenja lekara. On će sigurno biti van terena nekoliko meseci, a nadam se da ćemo uskoro saopštiti konkretnije detalje - rekao je Kel, koji nije hteo da potvrdi da li klub radi na eventualnoj rezervi za Alea.

On je stigao u klub pre samo 20 dana iz Ajaksa za obeštećenje od 31.000.000 evra, ali je na pregledima tokom priprema ustavovljena opaka bolest, srećom u pravom trenutku.

Inače, Ale je prošle sezone činio sjajan tandem sa našim Dušanom Tadićem među Kopljanicima, a njih dvojica zajedno imaju vrhunski odnos i van terena, što je potvrdila i Instagram objava srpskog fudbalera na društvenim mrežama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Dušan Tadić (@dusantadic)

- Brate, rasturen sam od kako sam čuo vesti o tvom zdravlju. Uvek si pozitivan i veoma jak, siguran sam da ćeš biti dobro. Nikada ne odustaj, želim ti sve najbolje i mislim na tebe u ovim teškim momentima - rekao je srpski reprezentativac.

Video: Tadićeva golčina za ekstazu na tribinama: Prelepom kiflom spasao Ajaks poraza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    27. jul 2022 | 19:13

    Imao sam i ja rak testisa i zaigrao sam posle 5 meseci fudbal sa ortacima, zaigrace i on. Jedini problem je operacija i treba od toga da se oporavi a to traje jedno 4, 5 meseci. Doduše ja i dan danas osetim kako mi rana trne a prošlo je godinu ipo dana od operacije, ali me to nije sprečilo da se pokrećem i odrzavam fitnes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA