≫ 

Neobičan slučaj u Švajcarskoj: Navijači ukrali policijski dron vredan 30.000 franaka

Masivna letelica koja je podignuta pre meča Vintertura i Bazela nestala posle pada

  • 0
dron navijaci bazela Foto: Pixabay, Printskrin: Youtube/QuotenQanake

Policijska uprava švajcarskog grada Vintertura u potrazi je za skupocenim dronom vrednim 30.000 franaka kojem se gubi trag od dana kada je ta letelica "patrolirala" iznad stadiona lokalnog prvoligaša za vreme utakmice Vintertura i Bazela (16. jul).

Neobičan slučaj je privukao znatiželju tamošnje javnosti kada se, preko medija, saznalo kako je došlo do toga da policija izgubi dron, i da bude još gore po reputaciju organa reda - kako je dozvolila da ga se dokopaju navijači!

Naime, letelica je tog dana bila podignuta kako bi se imala puna slika kretanja navijača oba kluba, Bazelovih posebno, zbog svoje istorije incidenata. Dron je "hvatao" savršeno pregledne slike svih pravaca i ulica koje vode ka stadionu, ali je onda, iz nepoznatih razloga, počeo da leluja u vazduhu sve dok nije udario u zgradu koja se nalazi u neposrednoj blizini stadiona, i sručio se na zemlju.

No, ni to nije bilo sve ono najgore što je u toj situaciji moglo da krene naopako. Nakon pada masivne letelice, a to se desilo pre same utakmice, dakle dok su navijači još bili van stadiona, neko od gostujučih pristalica (pretpostavlja se da su oni) je uzeo dron i od tada mu se gubi svaki trag.

Od tada je policija pokrenula istragu ali bezupešno pokušava da ga locira.

Inače, u pitanju je težak dron čiji je pad mogao i da povredi da je kojim slučajem pao na nekog na ulici, pa sada švejcarski mediji polemišu da li je policija uopšte imala prava da podigne toliku letelicu iznad mase ljudi. Ovaj model, u pitanju je "DJI Matrice 200" opremljen kamerom može dostići težinu od čak devet kilograma.

Video: Navala navijača Fenerbahčea na meč protiv Partizana: Na tribinama i zastava BiH

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA