≫ 

UEFA kaznila klub sa tzv. Kosova zbog zastave Velike Albanije i UČK, "pocepane" Crne Gore i sramnog natpisa

Ljapi će sledeći evropski meč igrati bez publike, a moraće da plati i novčanu kaznu

  • 7
FK Ljapi, FK Budućnost Printskrin: Youtube

U dvomeču kvalifikacija za Ligu konferencija između podgoričke Budućnosti i Ljapija sa tzv. Kosova, ponajmanje se pričalo o fudbalu, a mnogo više o skandaloznim scenama viđenim na tribinama, naročito tokom meča koji je odigran u Podujevu.

Tada su najvatrenije pristalice Ljapija na tribinama istakle zastavu na kojoj je bila prikazana Crna Gora sa pola "isečene" teritorije, a koju Albanci žele da prisvoje za sebe kao deo ozloglašene Velike Albanije. Pored mape našao se sraman ispis "vi ste sledeći", ali ni to nije sve, pošto su sa tog dela stadiona visile i zastave terorističke UČK, kao i mnogobrojne zastave Albanije.

U prvom meču, navijači Budućnosti su uvredili goste tako što su istakli veliki transparent na kojem se vidi kako navijači Ljapija stoje naspram Varvara koji im nude kozu. UEFA je reagovala i kaznila je oba kluba.

Tako će Ljapi sledeću evropsku utakmicu igrati bez navijača, a uslovno je kažnjen sa još jednim mečom igranja pred praznim tribinama. Uz to, moraće da plati i novčanu kaznu od 50.000 evra zbog, kako se navodi, "rasističkog ponašanja navijača, njihovog ulaska na teren, ubacivanja predmeta i baklji i provokativnih poruka".

Sa druge strane, Budućnost je kažnjena zatvaranjem severne tribine i moraće da plati ukupno 35.375 eura zbog rasističkog ponašanja navijača i ubacivanja predmeta na teren na prvom meču.

Video: Jagoda pod nožem, Velika Albanija i terorista Skerdilaj Lagimi: Bolesna provokacija huligana Tirane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    27. jul 2022 | 21:56

    A hrvate zbog ubi srbina ništa,nas se moze ubijati paliti nam zastave , vješati na vrbe itd . Ako i treba tako kada samo čutimo ...

  • Pp

    27. jul 2022 | 22:30

    Da je bilo u pitanju vredjanje Srba i Srbije ne bi ih kaznili uopšte. I ovako je kazna tragi-komično blaga.

  • Zoran

    28. jul 2022 | 07:24

    Ne znam što su Šiptarima nudili kozu,da je muzu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA