≫ 

Stolica o pričama da je imao sukob sa Ilievim: "Laž, sve je laž! Imam podršku i crteže po fasadama"

Šef stručnog štaba crno-belih ističe da nije bilo nikakvog sukoba i da se to vidi i kroz saopštenje doskorašnjeg sportskog direktora

  • 13

Trener Partizana Ilija Stolica održao je konferenciju za medije pred meč koji crno-beli igraju na gostovanju Novom Pazaru od 18.55 (Arena sport premium 1).

Burno je bilo u Humskoj nakon dva vezana remija Partizana u Superligi posle kojih je Zvezda pobegla crno-belima na četiri boda prednosti.

Većalo se o sudbini Ilije Stolice, koji je dobio novu šansu, a ceh je platio sportski direktor Ivica Iliev, koji je podneo ostavku i napustio klub, međutim, Stolica ističe da je protekle nedelje bilo mnogo laži u medijima i nije želeo da konkretno komentariše ostavku Ivice Ilieva.

Stolica je istakao da je sva koncentracija na meču protiv Novog Pazara i žali što na tribinama neće biti navijača, jer voli ambijent koji stvaraju navijači Novog Pazara.

- Koncentracija je da se vratimo na pravi put i da se vratimo pobedama. I oni i mi smo u hendikepu, jer se igra bez publike, ja ambijent u Pazaru, bez obzira na sve, jako volim, jer je to deo Srbije koji jako voli fudbal, jako mi je žao zbog toga, biće nefudbalski uslovi. Njihova situacija na tabeli je nezavidna, ali videli smo i na meču sa Čukaričkim da zaslužuju bolju poziciju. Mi moramo da imamo dozu respekta, ali idemo na pobedu.

Pritisak i stresna nedelja van terena, sastanci, status, status sportskog direktora, kako je to uticalo na vas i na svlačionicu?

- Mogu da krenem je sličan i jednsotavan odgovor, kada skupim sve zajedno, jeste da se okrenemo terenu i treningu. Uspeli smo poslednjih nekoliko dana da analizisamo situaciju i pomeramo stanje na bolje, energija koju smo imali na treninzima nam daju nadu da će biti bolje. Partizan i ja ne želimo da se bavimo spekulacija i neistinama, povodom odlaska Ivice Ilieva. Svako od partizanovaca je ovde dobrodošao i uvek treba da bude dobrodošao, sve te druge stvari su otišle na drugu stranu. Važno je da iz ovoga izađemo još jači, čvršći, kao klub koji može da se nosi sa pritiscima, kojih sada ima, a za mene je to samo jedno mesto, a to je na terenu.

Mentalna snaga i psihička priprema igrača za duel protiv Pazara?

- Poenta je da svaka ekipa ima snagu u različitim aspektima. Pored kvaliteta u igračkom smislu, ovde se radi o akumuliranim stvarima da je ekipa ponela na sebe, to se videlo na prvom treningu, jer energija na treningu i kako su okrenuti tome, pokazuje da sve ide u pravom smeru. Sve ostalo je distrakcija, sve koje su namenski napravljene i stavljene u prvi plan, igrači su svesni toga, utiče sigurno na njih, ali oni su fokusirani i moraju da daju maksimum, kada to uradite, onda ne možete da utičete na nešto što nije u nadležnosti igrača.

Upitan je Stolica i o odlasku Zdjelara i Holendera, kao i o tome ko će preuzeti ulogu za transfere kada je otišao sportski direktor?

Ilija Stolica, Ivica Iliev, Miloš Vazura Foto: MN Press

- Jako važno pitanje, moje mišljenje i stav je da moramo da budemo ozbiljan klub, ja sam ovde došao da započnemo novu fazu u klubu, ta faza nije jednostavna i sada sa dva igrača, Zdjelar koji je bio kapiten i dao veliki doprinos klubu, Holender je isto blizu odlaska, on nije pokazao pun potencijal, ali je reprezentativac, moramo da uzmemo u obzir, da je to 13. ili 14. odlazak, a doveli smo 6 igrača, ogromne su promene, potrebno je vreme da se novi trener, novi stručni štab, nova ekipa i nova energija usklade i krenu u pravcu u kojem želimo da idemo. Ovakav start se desio, a sa druge strane je ispred nas, i sve može da ide na bolje svakim treningom i svakom utakmicom.

Prelani rok nije završen, razgovarao sam sa direktorom Vazurom, osnovna ideja je da na svakoj poziciji imamo dva kvalitetna igrača i našu decu, i sa ovim odlascima ćemo videti gde nam je potreno pojačanje i da završimo prelazni rok, uz podeljene uloge.

Stolica ističe da nije osetio da neko želi da ga smeni i nezadovoljstvo navijača, već da ima podršku sa svih strana.

FK TSC - FK Partizan Foto: ATA Images

- Ne znam ko je krenuo da me smenjuje, ja dobijam naprotiv, veliku podršku sa hiljadu strana. Doživeo sam neke crteže po fasadama zgrada, ja se tako i osećam, nije prijatno da imate dva remija i moja osećanja kao partizanovca nisu dobra zbog toga. Kod nas se traže instant rešenja koja treba da idu preko reda. Ja verujem samo u rad, kontinuitet i znanje, mnogo se promena dogodilo i siguran sam da pravi partizanovci to osećaju, a i oni koji nisu to, sigurno znaju zašto to rade i plasiraju neistine. Naša je želja da već sutra krenemo pobedom ka novim ciljevima i svime što nas čeka.

Šta je istina ako su sve ovo neistine oko odlaska Ivice Ilieva?

- Mislim da su stvari tu, neozbiljno bi bilo da bilo koga drugog komentarišem. Vi ste u ovom pitanju dali i odgovor, jasno vam je iz saopštenja direktora da nije bilo nikakvog sukoba, to su lične stvari koje ja ne mogu da komentarišem. Nije dobar trenutak, nije jednostavan trenutak, ali ja moram da poštujem lični stav i privatnost takve odluke, a sve priče o sukobu, to su spekulacije i neistine na svim nivoima.

Pojavile su se i informacije da ste vi zahtevali odlazak Ivice Ilieva?

- Eto, upravo ista stvar, isti odgovor, spekulacije i neistine, neozbiljno je da ih komentarišemo. Sve stvari koje sam uspeo da čujem su za mene neistine.

Kakva je situacija sa Ljubomirom Fejsom?

Ljubomir Fejsa Foto: FK Partizan

- To je ono tpo dugo pokušavamo da kažemo, krivo mi je da je Fejsa stavljen u neke kontekste kojima ne pripada. Došao je u klub i nije imao sreću da ga zaobiđu povrede, prošao je sjajno pripreme i doživeo bakterijsku infekciju od koje se oporavlja, on je trenutno naše najveće pojačanje, radujemo se što nam se vraća, njega svi zovu pobednik. Neverovatno je videti ga sa kakvom energijom pristupa treninzima, to je nešto što treba da stavimo u prvi plan za ovu utakmicu.

Tokom priprema ste uigravali jedan stistem igre, počeli ste sa tim protiv Radničkog iz Niša, a promenjen je protiv TSC-a, šta se očekuje za Pazar?

- Sistem i ideja igre je uvek jasna, ono što je drugačije jeste formacijski kako je ko raspoređen na terenu. Ideja Partizana je bila drugačija protiv TSC-a, nažalost nismo posed krunisali golom, to bi promenilo mnogo stvari i donelo mir, ali nekada je i taj nemir potreban, da se sve protrese i pokrene. Mi smo imali Jevtovića i Šehovića, imali smo povređenog Rikarda skoro ceo pripremni period uz kasnije dolaske je to izgledalo drugačije u nekim segmentima igre, nije bilo tečno kako želimo, uz pritisak koji nose pripremne utakmice. Ekipa će, kada počne da pobeđuje, imati više samopouzdanja i igraće onako kako očekujemo.

FK TSC - FK Partizan Foto: MN Press

- Očekujem da nemamo probleme protiv Novog Pazara, mislim da su stvari tim redosledom dovođene u red, ali moram da priznam da smo u tri kola imali dva derbija, to su ekipe koje imaju potencijal, ono što je za nas arhivirano, iako nije bilo rezultatski kako smo želeli, ali Pazar je sada prioritet svih prioriteta i želimo da krenemo na pravi način.

Kako utiče na vas sav ovaj pritisak?

- Moram da priznam iznenađujuće, jer moj osećaj, ko me poznaje privatno, kada imam osećaj da sam na putu istine, a naročito na čelu ovakve veličine kao što je Partizan, to mi daje osećaj satisfakcije, ko god se bude našao na putu, verujte prepreke neće postojati, biće male prepone, ali mi smo ovde da napravimo dugoročno dobrobit za Partizan.

Kakva je situacija sa Jovićem i Filipovićem?

- Filipović je dobio temperatutu pred utakmicu, pogođen je virusom, dobio je rezultat da je negativan, zbog toga nije bio tu. A Jović je juče počeo da trenira uvodni deo sa ekipom, danas takođe, sada radi na vraćanju fizičke pripreme što nije jednostavno, jer je bio van ekipe mesec dana, ali u naredne dve nedelje očekujem da ga imamo na raspolaganju. Od ponedeljka će trenirati punim intenzitetom.

AEK Larnaka?

- Moram vas razočarati, prioritet svih prioriteta je Novi Pazar, imali smo dva člana stručnog štaba na Kipru, ali sada je foksu na Novom Pazaru.

Ko će biti kapiten posle odlaska Zdjelara?

- Imali smo na početku sezona postavku stvari, da je Sale Zdjelar prvi kapiten, Urošević drugi, a potom Natho. Čaki preuzima tu ulogu od sledeće utakmice.

Za kraj konferencije Stolica je pružio podršku mladom igraču Partizana Andreju Makaiju, koji je doživeo moždani udar i poslao poruku podrške njegovoj porodici.

- Ovo nam je važno svima u klubu da podržimo porodicu Andreja Makajija, koji je doživeo moždani udar, šaljemo podršku njegovoj porodici, uz želju da se što pre oporavi i vrati fudbalu koji najviše voli. Svim srcem smo uz njih - poručio je Stolica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bbsr

    28. jul 2022 | 14:38

    Idi iz Partizana!!! Veliki zalogaj za tebe!!! Ti si anonimus za fudbal!!!

  • Kursumlika

    28. jul 2022 | 15:20

    Usao vam Zeljko Pantic u glavu svima😂😂😂😂

  • Sasa UCZ

    28. jul 2022 | 15:32

    To Delije napravile grafit da ostane Stolica sto duze na klupi partizana...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA