Tinejdžer koji je odoleo Partizanu 99 minuta: "Neverovatno je i dalje, sad u Niš po 3 boda, TSC može u Evropu"

Veljko Ilić je ime koje se crta da postane veliko golmansko čudo u Srbiji, momak rođen 2003. godine je uspeo da dva puta sačuva mrežu u prva tri kola

  • 3
FK TSC - FK Partizan Foto: MN Press

Otkako su se pojavili na sceni, TSCje odmah krenuo da oduševljava fudbalsku javnost u Srbiji. Ekipa iz Bačke Topole je igrala i u Evropi, a start nove sezone bi mogao da im donese još jedan takav izazov. Zasluge za to idu i mladom golmanu Veljku Iliću (18) koji na dve od tri utakmice nije primio gol.

TSC je i u ovoj sezoni imao start iz snova. Pobedili su Čukarički sa 4:1 na gostujućem terenu, potom su protiv Javora remizirali sa 0:0, da bi isti rezultat ponovili i sa Partizanom, što je klubu iz Humske donelo dosta promena. Protagonista tih rezultata je i mladi Ilić, kome je utakmica sa Partizanom bila nezaboravno iskustvo, pošto za 100 minuta nije primio gol.

- Osećaj je stvarno neverovatan, igrati protiv tako velikog kluba i još uzeti bod... Neverovatno - ističe za Telegraf Veljko Ilić, mladi golman TSC-a, koji je otkrio i "tajnu" svog uspeha.

- Na svim utakmicama dosad sam imao veliku podršku kolega Nenada Filipovića, Nemanje Jorgića, Nikole Bursaća, ali i trenera golmana Zilarda Faraga. Naravno, pored njih, u mene veruje i ostatak tima i stručnog štaba, pa sam zato i među stativama.

FK TSC - FK Partizan Foto: MN Press

Dobar je start napravio TSC u ovoj istorijskoj sezoni za srpski fudbal, pošto će na kraju sezone dva kluba otići u Ligu šampiona, što će biti presedan u domaćem fudbalu. Zbog toga, Ilić ističe da su ambicije kluba upravo Evropa, ali...

- Naše ambicije su da igramo u Evropi sledeće godine, to je sigurno. Zavisi na kom ćemo mestu završiti, liga je poprilično ujednačena, ali mislim da imamo kvalitet za to.

Inače, Ilić se i dalje privikava na seniorski fudbal, pošto su mu ovo tek prve utakmice, jer je pre TSC-a branio za Crvenu zvezdu i IMT u omladinskim kategorijama.

On je rekao da je promena sa omladinaca na seniore jako teška jer se igra dosta brže, ali i igrači su znatno iskusniji. Osim toga, fizički je dosta zahtevnije.

Fudbaleri iz Bačke Topole u narednom kolu igraju protiv Radničkog iz Niša, koji je šokantno ispao iz Evrope od Gzire, a Ilić smatra da njegova ekipa može da ponese tri boda sa juga Srbije.

Video: Partizan ponovo remizirao: Nula u Humskoj protiv TSC-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grunf

    29. jul 2022 | 08:47

    Ne trči pred rudu. Javor i Partizan nisu šutnuli u okvir gola. Sačekaj Katai da ti šutne par puta.

  • prvenstvo pocelo

    29. jul 2022 | 18:33

    a vi njih vec vidite u evropi sledece godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA