≫ 

Hrvat iz Gzire zatečen stanjem pomoćnog terena u Nišu: "U Zagrebu se bolji koristi za termine"

Junak gostiju na Čairu, hrvatski golman, sumirao veliku pobedu na penale protiv Nišlija

  • 1
FK Gzira Foto: RTS 3 - Printscreen

Fudbaleri Gzire proslavili su se u Nišu, napravili istorijski iskorak u Evropi plasman u 3. kolo nekog evro takmičenja, a jedan do junak drame na "Čairu" bio je hrvatski golman Darijan Žarkov. Čuvar mreže Maltežana jedan je od trojice Hrvata u timu Gzire, pored Marka Ćosića i Tonija Kolega, i svi su dali veliki doprinos da se potuče "papirnati" favorit iz Superlige Srbije.

Upravo je Žarkov bio sagovornik hrvatskih medija kojima je prepričao iskustvo koje je imao u Nišu - i kritikovao pomoćnoi teren Radničkog, koji je kao i glavni, u očajnom stanju.

- Iskreno, svi smo junaci. Mislim da je čitava dala svoj doprinos i ne želim sebe stavljati na prvo mesto. Samo ekipa, svi smo "poginuli", pogotovo nakon prvog dana kad su nas stavili da treniramo na veštačku travu na kakvoj se kod nas u Zagrebu doslovno ne igraju ni termini. Ušli su potcenjivački, bilo je čitavo vreme da će se Gzira proći, da se mora proći - kaže Žarkov za Jutarnji list.

Trener Gzire dan pred utakmicu nije propustio da pomene loše stanje podloge na glavnom terenu, a na sve to jedan do reflektora se samo ugasio u toku meča. I o tome je pričao Žarkov koji kaže da nikome od njgovih saigrača nije bilo jasno kako je došlo do takve situacije.

- Bili smo skoro 10 minuta bez struje. Nismo znali da li se to dogodilo namerno ili je doista reč o kvaru, ali smo se dogovorili da nema odustajanja, da idemo do zadnje sekunde. Tačno tako je i bilo, jer se uvek kaže "nikad nije gotovo dok sudija ne svira kraj". Pokazali smo to dva puta, ušli smo u produžetke. Imali smo i u njima svojih prilika, bili smo dobri, ravnopravni. I oni su stvarali prilike, mi svoje. U produžecima smo gubili iz kaznenog udarca, ali smo pogodili prečku, napadali smo, stiskali smo ih. Vratilo nam se s tim da smo zabili za 3:3 i još jednom se vratili u utakmicu - rekao je golman Gzire.

Nekadašnji golman zagrebačke Lokomotive je pohvalio trud i veliki angažman ostatka ekipe u četvrtak uveče na jugu Srbije.

- Gzira je pokazala itekakva "mu*a", i da nismo protivnik sa kojim se može tako (potcenjivački) odnositi. Osim toga, imamo u obrani Ćosića koji je prošao ozbiljne utakmice i sa Hajdukom i drugde, koji radi ogroman posao u defenzivi. I Kolega je tu, guramo nekako zajedno, atmosfera u klubu je stvarno odlična, i stvarno svi verujemo. Sve je moguće u fudbal, Gzira je to dokazala dvaput - poentirao je Darijan Žarkov, koji je podvukao da su, osim Gzire, još dva kluba sa Malte prošla u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Kvalifikacija.

- Govorili smo jedni drugima "ovo je sad na našoj strani", proradio je taj sportski inat. Njihov kapiten zabio mi je penal u prvom produžetku, stvarno je pogodio fantastično. No, u raspucavanju je bio prvi i pogodio je prečku. Bilo je stvarno svega, ali smo na kraju jako srećni i jako ponosni. Velika je to stvar za malteški fudbal, jer su uz nas prošla još dva kluba, dakle tri kluba s Malte igraju 3. kolo evropskih kvalifikacija. Sad idemo na Volfsberger i ne bojimo se nikog. Idemo sa punim respektom, ali isto tako znamo i svoje mogućnosti, znamo naš kvalitet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA