≫ 

Gruvaju podmazane cevke londonskih topova: Žesus uništio Sevilju, Dmitrović, srećom, nije branio

Žesus i Sako sa po dva gola u prvih pola sata igre rasturili goste

  • 1
saka Foto: Tanjug/Ap

Evropski fudbalski klubovi, oni iz višeg staleža, polako hvataju ritam kroz prijateljske utakmice sa sebi ravnim timovima, i bar je tako zaličio duel Arsenala i Sevilje u Londonu na "Kupu Emirata". Međutim, utakmica se još u prvih pola sata pretvorila u jurnjavu mačke i miša.

Arsenal je do 19. minuta imao 4:0 u džepu!

Tim Mikela Artete pucao je iz svih oružja po poroznoj odbrani Andalužana, navijačima se u najboljem svetlu predstavio Gabriel Žesus, pridošlica iz sitija - sa dva gola, a još dva, za potpuni debakl Španaca, postigao je brzonogi Saka.

Ovaj drugi, istina, nakon kardinalne greške golmana Sevilje Bonoa, koji je doslovce proigrao napadača domaćeg tima i omogućio mu da dotuče goste.

U 77. minutu, posle zatišja, Hesus je kompletirao efikasnu partiju novim golom i prvim het-trikom za klub, da bi Nketia, u 88. zapečatio potop Španaca.

Za goste u prvoj postavi nije bilo srpskih reprezentativaca Nemanje Gudelja i Marka Dmitrovića, za kojeg je, ispostavilo se, i bolje što nije bio među stativama u ovakvom demoliranju njegovog tima.

Arsenal je predstavio vrlo jaku postavu, u navali su delovali novajlije Zinčenko i Žezus, uz Sake, Odegarda, Partija, Martinelija...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA