≫ 

Španci pišu: Real se "opekao" na Joviću i Marijanu, zato sada pažljivo bira koga dovodi i za koje pare

Naučili su lekciju, što bi se reklo

  • 3
Luka Jović Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Spoj Real Madrida i Luke Jovića nije ispao idealan, jednostavno nije se dalo našem momku da se nametne, razigra i pokaže u tako velikom klubu koji ga je platio astronomskih 60 miliona evra - i pogrešio.

Ogroman novac Madriđani su praktično "bacili u bunar", i za Jovića, ali i za Marijana Dijaza koji je stigao u klub iz Liona pre četiri godine za 25 miliona evra, no nije se ni on pokazao kao pojačanje koje pravi razliku. Marijano je od 2018. godine odigrao 42 utakmice za "Kraljevski klub" , dakle tek deset u proseku po sezoni.

Španski dnevnik "Marka", dobro upućen u sve vrste aktivnosti najvećeg kluba na svetu, piše da čelnici Reala, upravo zbog grešaka sa Jovićem i Marijanom, neće brzati neki naredni transfer u koji valja investirati veliki novac.

luka jović Foto: youtube/acfiorentina

Realu je preko potrebna dobra alternativa za Karima Benzemu, to je trebalo da bude Jović, ali se pokazalo da Srbin nije bio taj kalibar igrača, kao ni Marijano, ali ni još jedan napadač, Borha Majoral. Zato je primarni plan Madriđana u ovom prelaznom roku da se oslobode sve trojice napadača, tačnije još dvojice jer su Jovića prodali Fiorentini, a isto se planira sa potonjom dvojicom ofanzivaca.

Marka piše da Real, zasad, nije okrenut dovođenjem pojačanja, već iskjučivo prodaji pomenutog trija, a da su dolazni transferi, za sada, na čekanju, ili se neće ni desiti do kraja prelaznog roka. To je, ipak, malo verovatna opcija za klub kakav je Real posebno što je Benzemi neophodna zamena približnog kvaliteta, jer Francuz fizički ne može sam izgurati sezonu na svim frontovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ko zna zna

    30. jul 2022 | 17:03

    dok je zidan bio trener jovic bi sigurno igrao samo da je kojim slucajem pricao arapski i ustalio bi se u timu ovako nista

  • sims

    31. jul 2022 | 02:45

    A koliko su promasili sa Azarom niko nepriča,placen duplo vise od Jovica i duplo veca plata!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA