Priznao da je mrzeo Ajaks, pa postao najskuplje pojačanje u istoriji Ajaksa!

Siven Bergvajn je prestao da gaju animozitet prema Koljanicima kada mu je stigla ponuda koju nije mogao da odbije

  • 0
Bergvijn, Totenhem Foto: Tanjug/AP

Najskuplje pojačanje u istoriji fudbalskog kluba Ajaks, Holanđanin Stiven Bergvajn, priznao je danas da je mrzeo klub iz Amsterdama i da mu je bilo drago kada su "kopljanici" 2019. godine ispali od Totenhema u polufinalu Lige šampiona. Bergvajn je rođen u Amsterdamu, fudbal je počeo da igra u akademiji Ajaksa, ali tamo nije dobio tretman kakav zaslužuje, pa je prešao u redove ljutog rivala PSV Ajndhovena, gde je i počeo profesionalnu karijeru.

Proveo je šest godina u PSV, 2020. godine prešao u Totenhem, da bi ga Ajaks ovog leta platio 31,25 miliona evra i učinio najskupljim pojačanjem u istoriji kluba i holandske Eredivizije.

- Bilo mi je fantastično u PSV. Ne mogu nijednu lošu reč o njima da kažem. Tamo sam postao igrač i čovek kakav sam danas. Mrzeo sam Ajaks u to vreme. Ne zato što smo bili rivali, što sam nosio dres PSV, nego zbog svega što sam doživeo u klubu, zbog načina na koji su me tretirali. Ipak, posle godinu, dve me je to prošlo, ostavio sam sve iza sebe - izjavio je Bergvajn za dnevni list Algemen Dagblad iz Roterdama.

stieven bergvijn Foto: Tanjug/Ap

Ajaks je u polufinalu Lige šampiona tragično ispao od Totenhema 2019. godine. Tim iz Amsterdama imao je prednost iz Londona (1:0) i vođstvo od 2:0 na svom stadionu, ali je Brazilac Lukas Mura het-trikom odveo "pevce" u finale, u kom su poraženi od Liverpula u Madridu sa 2:0.

- Tada smo mi ispali u grupi, a Ajaksu je išlo sjajno. Naravno da je bilo ljubomore kada gledate svog najvećeg rivala kako mu ide dobro. Tada sam bio srećan što je Ajaks ispao u polufinalu, jer mi je želja bila da mi igramo tamo, a ne oni. Da li mi je sad žao zbog toga? Ne, pričam onako kako je bilo - priznao je Bergvajn i dodao da na kraju ipak nije mogao da odbije Ajaks:

- Možda bi za mnoge druge to bio rizičan potez, ali ja sam napravio najbolji izbor za moju karijeru. Ne možete da kažete "ne" kad dođe Ajaks i traži vas".

Fudbaleri Ajaksa i PSV sastaće se večeras (20.00) na "Johan Krojf areni" u Amsterdamu u Superkupu Holandije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA