≫ 

Skandal u Engleskoj: Liverpulovi navijači zviždali nacionalnoj himni, "Skauzeri" ne vole svoju zemlju

Ovo im nije prvi put da rade ovako nešto

  • 2
FK Čelsi - FK Liverpul Foto: Tanjug/AP

Finale ovogodišnjeg Komjuniti šilda u Engleskoj je trebalo da donese vrhunsku predstavu i vrhunsku fudbal u izvedi Mančester sitija i Liverpula, međutim, navijači "Redsa" su začinili sve sa svojim zviždanjem i negodovanjem himne do te mere, da se ona nije ni čula.

Ovo nije prvi put da ovako nešto rade navijači kluba sa obale Mersisajda, pošto su isti čin napravili i pred finale FA Kupa ove godine i meča sa Čelsijem, kada su ponovo izviždali himnu. Razlog svega ovoga je nadaleko poznat i datira još iz '80-ih godina prošloga veka.

Ono na čemu navijači Liverpula zameraju jeste ophođenje same države na njihove navijače zbog katastrofe na Hilsbrou, ali i svega što se dešava poslednjih godina u ovom gradu. Naime, oni zameraju i državi što pokušava da izvuče novac sa Enfilda i Gudisona na razne načine.

Takođe, hladni odnosi se ogledaju i u tome da navijači Liverpula ne podržavaju utakmice nacionalnog tima. Kao i zastava koja se sve češće može uočiti na Enfildu, a koja glasi "Skauzeri nisu Englezi", kao simbol čitave borbe države i grada.

Video: Ušli smo u pab navijača Liverpula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    30. jul 2022 | 18:45

    sad samo da se dignu ustanak i da traze otcepljenje od velike britanije

  • ono kad

    30. jul 2022 | 18:52

    vi znate engleski bolje nego englezi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA