≫ 

Klop dobio prvu bitku sa Pepom: Liverpul "preslišao" Siti za trofej, Haland "nije došao" na meč

"Redsi" slavili u meču za prvi trofej sezone - 3:1

  • 2
FK Liverpul - FK Mančester siti Foto: Tanjug/AP

Krenulo je, krenulo - lopta se zvanično zakotrljala u Engleskoj između najjačih ekipa u zemlji, i nije moglo biti atraktivnije. Najveći favoriti za osvajanje Premijer lige Liverpul i Mančester siti podelili su megdan na "King Power" stadionu u Lesteru, a ishod je bio najbolji mogući po osvajača FA Kupa - 3:1! 

Klopova četa nadvisila je u svemu šampiona, u igri, taktici, u šansama i u onome što je najvažnije, u golovima, uz pogodak novajlije Darvina Nunjeza koji se polako ali sigurno pokazuje kao moćan adut u rukama nemačkog trenerskog maga.

FK Liverpul - FK Mančester siti Foto: Tanjug/AP

Aleksander-Arnold je u 21. minutu doneo vođstvo Liverpulu, Alvarez je u 70. izjednačio, a finiš je u potpunosti pripao crvenom timu - usledio je novi gol u režiji Salaha (penal u 80. nakon VAR provere) i pečat na pobedu posle sjajne timske akcije i egzekucije Nunjeza.

Za razliku od Nunjeza, najveće pojačanje na drugoj strani, Erling Haland, bio je "nevidljiv" danas. Pod budnom pažnjom Matipa i Van Dajka Norvežanin je malo toga pokazao, gotovo ništa, pa je bilo i šale na njegov račun kako "nije ni došao na utakmicu".

Korupulentni napadač je, ipak, mogao da se proslavi u drugom poluvremenu kada je najbrže reagovao posle šuta i odbrane golmana Liverpula - prvi je stigao do lopte, a onda je usledio šokantan promašaj za rubriku "verovali ili ne". Uostalom, pogledajte i uverite se i sami šta je uspeo da ne pogodi Haland.

Argentinac Hulian Alvarez je bio bolje sreće i da postigne smo utešni gol za "Građane".

Liverpulu je ovo bio 16. "Komjuniti Šild" trofej, isti broj pehara ima i Arsenal, Siti ima šest, dok je i dalje nedodirljiv Mančester junajted sa 21 peharom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    30. jul 2022 | 23:19

    Iskreno po meni mislim da je Haland precenjen,ovo je prava liga da se vidi kakav je igrac i gde stoperi rokaju jako. A Gvardiola jednostavno ne zna da dovede napadaca....

  • Goran

    31. jul 2022 | 08:02

    Holand prosecan igrac pa stavio ga strahinja u djep

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA