≫ 

Šamar za Kopljanike: Tadićev Ajaks primio pet "komada" u meču za trofej Superkupa

Trofej "Johan Krojf" ide u Ajndhoven

  • 3
Dušan Tadić, PSV Ajax Foto: Profimedia/Pro Shots Photo Agency/ddp USA

Fudbaleri Ajaksa i PSV-a odigrali su spektakularnu utakmicu za trofej Superkupa Holandije, a on je, nakon 90 minuta i sedam golova, otišao u Ajndhoven - 3:4. Junak gostiju na "Johan Krojf" Areni bio je napadač Gus Til, strelac tri gola, uz njega Kodi Gakpo, koji je postigao pogodak i upisao asistenciju. Ž

PSV je od 79. minuta, osim rezultatske (u tom momentu 3:4), imao brojčanu prednost jer je novajlija u timu Kelvin Bejsi (stigao iz Rendžersa) za samo 17 minuta u igri zaradio direktan crveni karton. U očitoj želji da se što bolje pokaže na debiju, Bejsi je vrlo grubo startovao na igrača gostiju, da bi, posle pregledanog VAR-a, zaradio isključenje.

Laknulo je tada gostima, imali su sjajnu poziciju desetak minuta pre kraja, iz koje su na kraju uspeli da profitiraju, a pobedu krunišu još jednim golom kojim su zapečatili vrhunsku predstavu i goleadu.

Strelac petog gola bio je Ćavi Simons u 91. minutu.

Za Ajaks je nastupio i Stiven Bergvijn, najskuplje pojačanje u istoriji kluba, i golom za vošđstvo odmah na debiju pokazao da će biti moćan adut "Kopljanika". Gosti su uzvratili, preokrenuli, da bi 2:2 doneo Entoni. Nakon toga, igrači PSV-a su "pobegli" na dva gola suficita, a sve konkretno što je Ajaks uspeo da uradi do kraja je gol nade u režiji Mohameda Kudusa. Dalje nisu mogli.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić sa kapitenskom trakom predvodio je domaći tim, no ovog puta bez pravog i konkretnog doprinosa u napadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA