≫ 

Preminuo Milan "Đumi" Đuričić, bivši trener Partizana

Bio je pomoćnik Miloševiću u Humskoj

  • 6
Milan Đuričić, Đumi Foto: MN press

Poznati srpski trener Milan "Đumi" Đuričić preminuo je u 61. godini života, javlja Informer!

Đuričič jese dugo borio sa karcionomom grla, a poslednji klub koji je vodio bio je Napredak. Takođe, svojevremeno je 15 meseci bio pomoćnik Savu Miloševiću u Partizanu kada je i sam priznao da ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

- Imao sam ozbiljan zdravstveni problem, tačnije karcinom grla. Morao sam da čekam na pet skener čak dve godine i situacija je postala ozbiljna. Onda se javio moj prijatelj Savo, koji mi je to rešio, i za dva meseca sam došao na red. Rekao sam mu još tada da mu zbog toga dugujem i da ću mu pomoći u Partizanu. Pristao sam da mu budem pomoćnik na godinu dana, dok se ne snađe, i tako je i bilo - rekao je Đuričić svojevremeno.

Tokom trenerske karijere vodio je Vojvodinu, Mačvu, Zemun, Inđiju, Metalac, Radnički Niš dva puta, Zvijezdu 09 iz BiH, te Napredak iz Kruševca u sezoni 2021/22.

Đumi se krajem decembra 2021. pouvukao sa mesta trenera Kruševljana zbog pomenutih zdravstvenih problema. Međutim, ostao je i dalje u klubu kao savetnik.

- Nažalost, Milan Đuričić trenutno nije u mogućnosti da se bavi trenerskim poslom i uz veliku zahvalnost za sve što je učinio u prethodnom periodu, prinuđeni smo da angažujemo novog šefa struke. Ostaće kao savetnik, jer Napredak je ozbiljan klub i nikome ne okreće leđa. Posebno kad je u problemu - rekao je tada prvi čovek Napretka Miloš Nenezić.

U međuvremenu od Đuričića su se oprostili njegovi nekadašnji klubovi Napredak i Partizan.

- Sa velikom tugom vas obaveštavamo da je danas preminuo naš doskorašnji šef stručnog Milan Đuričić! Neka mu je večna slava i hvala - poručili su iz Napretka.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by FK Napredak Kruševac (@napredak.official)

S druge strane, iz Partizana su poručili:

- FK Partizan izražava iskreno saučešće povodom smrti nekadašnjeg pomoćnog trenera crno-belih i istaknutog fudbalskog radnika, Milana Đumija Đuričića. Neka mu je večna slava!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA