Koliko novca je u igri za Partizan u Evropi? "Mrvice" u odnosu na Zvezdu, ali su spas za klub

Takođe, i Čuka može da se nada novcu, ali ima već u trećem kolu težak duel protiv Tventea, gde je autsajder

  • 15
FK Partizan; Liga Evrope Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana su loše započeli sezonu i u Superligi zaostaju posle četiri kola već 7 bodova za Crvenom zvezdom, a lek na ranu mogla bi da bude Evropa.

Crno-beli će evropsku priču započeti na Kipru, protiv AEK-a iz Larnake, sa kojima se sastaju u četvrtak od 17.30. Danas od 13 časova na žrebu u Nionu će saznati i potencijalne rivale u plej-ofu Lige Evrope, ali i Lige konferencija u slučaju ispadanja od Kiprana.

Evropa u ovom momentu može da bude spas za Partizan, jer crno-beli značajan deo svog poslovanja i finansija baziraju i na prihodu koji donose UEFA takmičenja.

Iako je Liga šampiona u pogledu novca koji donosi "druga dimenzija" u odnosu na Ligu Evrope i Ligu konferencija, što se može videti i po tome da Zvezdi samo dva prolaska mogu doneti preko 30 miliona evra, nije zanemarljivo ni to koliko donose Liga Evrope i Liga konferencija.

Partizan je za učešće u 3. kolu dobio 100.000 evra, a ako prođe Kiprane dobiće još 100.000 evra. Prolazak u grupnu fazu Lige Evrope donosi 3.630.000 evra, a tu je i bonus od koeficijenta gde svaka bolja pozicija u odnosu na učesnike grupe donosi 132.000 evra. Partizan bi prema trenutnom koeficijentu bio negde u sredini, pa bi mogao da računa na bonus između 1.500.000 i 2.000.000 evra.

Dakle, crno-belima bi plasman u grupnu fazu Lige Evrope doneo najmanje pet miliona evra.

Kada je Liga konferencija u pitanju, gde se takmiči Čukarički, tu su nagrade nešto manje, pa tako plasman u grupnu fazu donosi 2.940.000 evra, dok je bonus za koeficijent i svaku poziciju 44.500 evra, pa crno-beli (ukoliko ne prođu Kiprane) mogu da se nadaju cifri između 500.000 i milion evra za bonus, dok je kod Čukaričkog on znatno niži zbog koeficijenta, pa okvirno za plasman u Ligu konferencija Partizan može da očekuje između 3,5 i 4 miliona evra, a Čukarički oko 3 miliona evra.

Video: Prva reakcija Stolice posle trećeg uzastopnog neuspeha: Ostavka bi bila kukavički čin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    2. avgust 2022 | 13:51

    Za opstanak u ligi kolika je nagrada? Bombone u težini igrača.

  • Dulo rumun

    2. avgust 2022 | 13:55

    Tadiću kad krećemo u Rumuniju ? Polako dulo,čekamo rumenka da se spakuje.

  • Kalabic

    2. avgust 2022 | 16:25

    Svima je Jasno zbog cega se unistava Partizan I kome je to u interesu.Samo GLUP covek to ne vidi Ili zeli da ne vidi.Pigledajte ceo sport u zemlji rukomet,vaterpolo,odbijkq,atletika,pa cak I fudbal I sve ce vam BITI Jasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA