≫ 

Veliko istraživanje Engleza: Ovo je 10 fudbalera iz Premijer lige koji trpe najviše uvreda na Tviteru

Ubedljivo prvi na listi onih koje navijači najviše vređaju je tandem Junajteda Kristijano Ronaldo - Heri Megvajer

  • 1
Kristijano Ronaldo, Hari Megvajer, FK Mančester junajted Foto: Robbie Stephenson/JMP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbaleri Mančester junajteda Kristijano Ronaldo i Hari Megvajer predvode listu igrača u Premijer ligi koje navijači, tačnije Tviter korisnici, najviše vređaju na ovoj društvenoj mreži, pokazalo je istraživanje agencije "Ofcom" u saradnji sa Institutom Alan Tjuring, prenosi BBC.

Ovo istraživanje obuhvatilo je 2.3 miliona "tvitova" u prvoj polovini minule sezone i pokazalo se da su čak 60.000 bili uvredljive sadržine i najviše usmereni ka desetorici igrača u engleskom elitnom rangu.

Čak polovina od pomenutog broja uvreda bile su namenjene 12 igrača - od čega osmorici iz Mančester junajteda. Istraživanje je takođe pokazalo i da većina korisnika Tvitera, ipak, ne vređa i da se odgovorno ponaša u komentarima vezanim za igrače u engleskoj ligi.

- Ovakvi rezultati bacaju svetlo na mračnu stranu ove predivne igre - izjavio je Kevin Bekharst, direktor "Ofcom" grupe koja je sprovela istraživanje, aludirajući na veliki broj "tvitova" koji nisu uvredljive sadržine.

- Vređanju putem društvenih mreža nema mesta ni u sportu, ni u našem društvu i da bi se ono minimiziralo potreban je angažman svih nas - kaže Bekharts.

Prema urađenoj analizi 2.3 miliona "tvitova" od 13. avgusta 2021. godine do 24. januara 2022. godine - uočena su dva najfrekventnija "pika" uvreda za premijerligaške fudbalere.

hari megvajer Foto: Tanjug/Ap

Prvi je bio na dan kada je Kristijano Ronaldo poptisao za Mančester junajted, 27. avgusta prethodne godine, kada je zabeleženo tri puta više "tvitova" nego prethodni dan, od čega su čak 3.961 bili uvredljive sadržine. Od ukupnog broja "tvitova" tog dana, Ronalda je vređalo 2.3% ljudi, što je brojka koja je ispod dnevnog proseka uvreda. Ronaldo je velika zvezda, ima ogroman broj pratilaca, otud i veliki broj poruka o njemu tog dana, i pozitivnih, ali i onih najnegativnijih.

Drugi "pik" uvreda desio se 7. novembra kada se defanzivac Mančester junajteda Hari Megvajer oglasio i uputio izvinjenje navijačima zbog poraza ekipe u gradskom derbiju od Mančester Sitija.

Tom prilikom, 2.903 poruke na društvenoj mreži Tviter su poslate, od toga 10.6% su bile uvredljive na račun defanzivca Junajteda kao reakcija na njegovo izvinjenje. Zanimljivo, istraživanje je pokazalo da je bilo i dupliranih uvredljivih "tvitova", tojest onih koji su se ponavljali i poslati su sa 69 različitih IP adresa.

Iz "Ofcom"-a takvo ponašanje objašnjavaju time da je "moguće da je do ovog dupliranja došlo zato što su korisnici videli uvredljivu poruku i odlučili da je ponove - što ukazuje na "organsku" organizaciju, a ne na koordinisano ponašanje".

U nastavku, u u lsiti, pogledajte kojih deset igrača Premiejr lige navijači najviše vređaju na društvenim mrežama.

tabela igraca koje navijaci najvise vredjaju Foto: BBC

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miskovic

    3. avgust 2022 | 05:16

    70% iz mancestera i po meni opravdano osim za Ronalda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA