≫ 

FSS dobio spor protiv Tončeva, prvom čoveku Radnika potvrđena suspenzija od devet meseci

Pritom će Surduličani morati da plate i sudske troškove fudbalskoj organizaciji Srbije

  • 6
novica tončev Foto: MN Press

Arbitražni sud za sport u Lozani (CAS) potvrdio je kazne izrečene Novici Tončevu i Stanislavu Tončevu od strane nadležnih organa Fudbalskog saveza Srbije i ujedno je odbio kao neosnovane žalbe Novice Tončeva i Stanislava Tončeva protiv odluka nadležnih organa FSS, saopštio je Fudbalski savez danas.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je 13. januara ove godine izrekla kaznu Novici Tončevu zabranom rada u fudbalu na devet meseci zbog ulaska u sudijsku svlačionicu na meču između Radnika iz Surdulice i TSC-a. Istovetnu sankciju, ali na šest meseci dobio je Stanislav Tončev zbog istog prekršaja.

Tončevi su u međuvremenu pisali žabu Arbitražnom sudu u Lozani - i izgubili spor.

- Odluke su konačne, bez mogućnosti dalje žalbe. Arbitražni sud u Lozani je takođe naložio da Novica Tončev i Stanislav Tončev Fudbalskom savezu Srbije nadoknade sve troškove arbitražnog postupka vođenog pred CAS-om. Pored toga Novica Tončev i Stanislav Tončev dodatno će morati da plate po 2000 švajcarskih franaka Fudbalskom savezu Srbije kao nadoknadu za deo pravnih i drugih finansijskih obaveza - kaže se u objavi na sajtu FSS-a.

FSS je u navedenim arbitražnim sporovima zastupala advokatska kancelarija Zorana Damjanovića iz Beograda, dok je suprotnu stranu u sporu zastupala advokatska kancelarije Miće Petkovića iz Beograda, a sve kako je navedeno u odlukama CAS-a.

Podsetimo, Novica i Stanislav Tončev su saslušani pred Disciplinskom komisijom FSS, a pred to saslušanje prvi čovek Radnika se branio "da je hteo da pokaže radove u obližnoj balon sali".

- Vrata su bila odškrinuta, rekao sam ljudima koji su stajali ispred, a i delegatu da samo idem da pozdravim sudije. U toku zadržavanja, pričalo se o svemu - dobrim sarmama, večeri, predstojećoj Skupštini FSS - rekao je tada Tončev.

Novica Tončev Foto: Nikola Tomić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blaža

    2. avgust 2022 | 19:04

    Kad vidim ovog čoveka, dođe mi da se iselim u Australiju, ili Afriku. Smuči mi se život.

  • Tončev - Propast

    2. avgust 2022 | 17:17

    Dva poslednja kluba u Super ligi Srbije vodi porodica Tončev. Toliko o njihovo poznavanju fudbala i mešanju politike i fudbala. Radnik - Novica, Stanislav Radnički - Ivica Propast fudbala na jugu Srbije u režiji porodice Tončev.

  • Doktor

    2. avgust 2022 | 19:52

    Svaka čast za Disciplinsku komisiju FSS. Ovo je dokaz da su odlično odradili posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA