≫ 

Nema više klečanja pred svaku utakmicu Premijer lige: Borba protiv rasizma samo uoči bitnih mečeva

Kapiteni se usaglasili

  • 2
Klečanje, Premijer liga Foto: Tanjug / AP

Praksa klečanja igrača pred mečeve, koju je započeo Kolin Kapernik, a koje se ustalila ubistvom Džordža Flojda biće ukinuta ove sezone u Premijer ligi, ali ne potpuno, odlučili su kapiteni timova.

U prethodne dve sezone pred svaku utakmicu svi igrači i sudije klečali su pre početka utakmica kako bi pružili podršku u borbi protiv rasizma, od ove sezone to će se dešavati u šest navrata.

Igrači će klečati uoči mečeva prvog i poslednjeg kola, na Boksing dej, u finalima FA Kupa i Liga kupa i u nedelji kampanje "Nema mesta za rasizam" u oktobru i martu.

- Odlučili smo da odaberemo značajne momente uoči mečeva tokom sezone kako bismo pokazali naše jedinstvo u borbi protiv svih formi rasizma. Ovim činom nastavljamo da pokazujemo solidarnost za ostvarenje zajedničkog cilja. Ostajemo odlučni kako bismo iskorenili rasne predrasude i omogućili društvo koje še poštovati jednakost i priliku za sve - navedeno je u zajedničkom saopštenju kapitena premijerligaških klubova.

Odlučeno je i da 238.000 funti donacije od kapitena ekipa bude dodeljeno mladim klubovima, dok je još 119.000 prikupljeno prodajom bedževa sa antrasističkim porukama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport)

Video: Bibars Natho postao Srbin: Kapiten reprezentacije Izraela se pohvalio srpskim pasošem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA