≫ 

Napredak odstupa od "srpskog šablona": Kruševljani beleže loše rezultate, ali veruju u svog trenera

Nešto na šta stvarno nismo navikli u srpskom fudbalu

  • 0
Dušan Đorđević Printskrin: Youtube/Mozzart Bet Super liga Srbije

Ekipa Napretka iz Kruševca je sa velikim ambicijama ušla u novu sezonu, ali i sa novim trenerom. Ipak, posle četiri kola, Napredak je zabeležio tek jedan bod i samo su postigli dva pogotka, što je isuviše malo za klub s njihovim ambijama. No ipak, Kruševljani nisu hteli odmah da otpuste trenera.

Dušan Đorđević je imao dobru epizodu u Radniku iz Surdulice i to mu je donelo "poboljšanje" i ponudu Napretka iz Kruševca, koju je on odmah prihvatio. Napravljen je tim po njegovoj želji i krenulo se u novu sezonu, ali sa lošim rezultatima.

Kako obično biva u srpskom fudbalu, kada dođe do loših rezultata prvo nastrada trener, ali je Napredak odlučio da to ne bude slučaj, već da svom treneru pruži podršku u ovom trenutku.

- Reakcija rukovodstva kluba, posle lošeg rezultata, ali pre svega igre protiv Javora, je da jednoglasno staje uz stručni štab. Svi verujemo u kvalitet trenera, ali i igrača koje je šef izabrao. Verujemo u to da će igrači koji su došli i koji tek treba da dođu, da vrate pobedničku energiju i da ćemo ispuniti ciljeve koje smo postavili. Napredak nije klub koji će na prvoj prepreci odustati od ljudi koje je sam izabrao.

- Naravno da su navijači bili nezadovoljni izdanjem iz subote, ali kao što su bili uz nas u mnogo težim situacijama, zamolila bih ih da sada još jače zbijemo redove i pružimo ohrabrenje timu - rekla je Valentina Vasić, generalni direktor kluba.

dusan đorđević Foto: Arena sport

Ovakva poruka iz vrha kluba je obradovala i trenera Kruševljana, samog Dušana Đorđevića, koji je ostao bez teksta.

- Podrška kluba svakako prija, a ja sam svestan da se radi o ozbiljnim ljudima u Napretku. Posle utakmice sam se obratio igračima da nije problem otići, jer to je bio gest odgovornosti. Svakako, uvek želim da se borim. Igrači su takođe svesni svoje krivice. Ako je već bilo tako kako jeste, sad treba da radimo još jače. Ja sam insistirao na dovođenju svih fudbalera ovog leta. Jedino moje opravdanje za, moram reći, sramotno izdanje protiv Javora jeste vreme.

- Još nisam uklopio tim po mojim zamislima. Morao sam da mešam karte. Naš najgori meč je došao onda kada je bilo najpotrebnije. Ličili smo na tim u tri utakmice, a onda se na prethodnoj raspali. Taj trenutak nas je zaboleo mnogo, sada moramo da menjamo kompletnu sliku o nama. Imamo vremena da se za to spremimo i mislim da tek sada imamo ozbiljan sastav i da ćemo to učiniti - istakao je Dušan Đorđević na vanrednoj konferenciji u klubu.

Podsetimo, odigrano je tek četiri kola u Superligi Srbije, a dve ekipe su već uručile otkaze svojim trenerima. Prvo je Radnik iz Surdulice to uradio sa Aleksandrom Lintom, a potom je i Mladost GAT otpustila Branka Žigića.

Video: Greška golmana Napretka dovodi Javor u vođstvo: Pravo na nogu Dukureu pred golom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA