≫ 

Gzira, ipak, nije tako naivna: Maltežani napravili odličan rezultat u Austriji

Ekipa koja je eliminisala niški Radnički odigrala bez golova protiv Volfsbergera

  • 1
FK Gzira Foto: RTS 3 - Printscreen

Fudbaleri malteške Gzire, koju su ljubitelji fudbala u Srbiji i navijači niškog Radničkog dobro upamtili, napravila je obećavajući rezultat u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv austrijskog Volfsbergera. Rezultat je na kraju bio onaj sa početka utakmice (0:0) uprkos činjenici da je domaći tim bio apsolutno nadmoćan u svim elementima igre.

Austrijanci su imali 16 udaraca ka golu Maltežana, sedam u okvir, nasuprot samo jednog u režiji ekipe sa ostrva.

Kada se pogleda posed lopte, i tu je trećeplasirani tim austrijske lige bio dominatan, čak 61% vremena lopta je bila u nogama igrača Volfsbergera, ali ni ta činjenica nije uticala da se rezultat menja.

Gzira će tako, za sedam dana, imati priliku da upiše novi istorijski iskorak u Evropi i plasira se u plej-of trećeg po snazi evropskog takmičenja čemu se malo ko nadao na startu evropske kampanje ovog kluba.

Podsećamo, Radnički je ispao od Maltežana uprkos činjenici da je dva puta vodio u gostima i minut ga delio od plasmana u dalji krug u revanš utakmici koja je odigrana na Čairu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    3. avgust 2022 | 23:26

    Ozbiljne ekipe su one ekipe koje od Zvezde prime manje od 4 komada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA