≫ 

Nije prošao probu u Anderlehtu, sada je heroj Zvezde: "Bio sam toliko brz da saigrači nisu mogli da me stignu"

Bukarija su posle partija u Slovačkoj tražili Porto i Sporting, kao i turski velikani Galatasaraj, Fenerbahče i Bešiktaš

  • 21
Osman Bukari, Gelor Kanga Foto: Marko Jovanović

Ako je kod nekoga i postojala dilema da li je Crvena zvezda s pravom dala obeštećenje za Osmana Bukarija, ona je definitivno nestala u sredu veče - posle fenomenalne partije krilnog napadača iz Gane protiv Pjunika!

Dao je tri gola i asistirao Kingsu Kangvi za još jedan, poništen mu je onaj u 2. minutu, ali ono što najviše mkože da raduje sve zvezdaše jeste to što je Bukari doneo nešto što je srpskom šampionu falilo prethodnih sezona. Da, u pitanju je brzina koja je "pojačala" igru u tranziciji.

Zvezda je Bukarija platila dva miliona evra, a čini se da je sam fudbaler iz Gane povukao pravi potez kada je odlučio da se preseli u Beograd. Slično onom što je uradio 2018. godine kada nije prošao na probi u Anderlehtu.

Stigao je Bukari na leto pomenute godine iz Akra Lajonsa na pozajmicu u belgijski klub, međutim, nije se izborio za ugovor.

- Bilo mi je teško tamo na početku. Mislio sam da mogu sve da postignem svojim talentom. Ali bio sam malo lenj. Tamo su me naučili da moram i da se trudim - rekao je Bukari svojevremeno za medije u domovini:

- Odigao sam devet mečeva u rezervama i dao sam šest golova. Kada sam čuo da neću dobiti ugovor, bio sam razočaran zato što sam želeo da igram u Evropi.

Nije Bukari "pao u bedak" i izabrao je Slovačku - Trenčin. Tamo je, an kraju, bio uvršten i u tim sezone pre nego što se vratio u Belgiju. Ali u pomenuti Genk.

- Prve godine sam imao poteškoća, jer sam morao da se prilagodim stilu igre. Ponekad sam bio toliko brz da moji saigrači nisu mogli da me stignu i pridruže mi se u igri. Ali uz Trenčin sam postao samo bolji. Druge sezone sam dao 10 golova na 25 utakmica.

Sa Gentom je potpisao ugovor na tri godine, s tim da je posle dobrih partija u Slovačkoj imao nekoliko opcija za nastavak karijere. Naime, mediji su tada pisali da su Bukarija želeli Porto i Sporting, kao i tri turska velikana: Galatasaraj, Fenerbahče i Bešiktaš.

Prošle godine je upisoa i tri nastupa za reprezentaciju, dao je jedan gol, iako se malo patio u Nantu gde nije dobijao pravu priliku. Novu je dobio u Zvezdi i već na startu je pokazao da bi ovo mogla da bude njegova sezona.

FK Crvena zvezda - FK Pjunik Foto: Marko Jovanović

Uostalom, navijači su mu već skandirali ime.

- Prelepa atmosfera, osećam se sjajno da igram pred Zvezdinim navijačima. Hvala im na aplauzima i na skandiranju mog imena. Volim ih! Vole i oni mene, tako da uživamo. Ali znao sam sve o Zvezdinim navijačima i pre dolaska u klub, uvek su ovakvi. Bio sam trkač ranije, pre nego što sam se odlučio fudbal. Brz sam, kad imam loptu u nogama, moram to da iskoristim - poručio je momak iz Gane posle meča sa Pjunikom.

Video: Koreografija Delija bez bakljade, šetalice, transparenata... Nesvakidašnji prizor na Marakani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    4. avgust 2022 | 08:00

    Partizanovac sam, ali svaka cast na prikazanom sinoc, Bukari fenomenalan ako cemo da budemi realni

  • 🍕

    4. avgust 2022 | 08:05

    Samo da mu donese samopouzdanje i ima da gazi.

  • Tihi

    4. avgust 2022 | 08:48

    Au brate kakav fudbal!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA