≫ 

Srbi "rešetali" po Evropi: Aleksić sa dva gola potopio "ribare", pogađali Birmančević, Radulović...

Bravo za naše pečalbare

  • 0
Danijel Aleksić, FK Bašakšehir Foto: Profimedia

Srpski fudbaleri bili su izuzetno raspoloženi u mečevima 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope i Ligu Konferencija. Pored Đorđa Jovanovića, koji je doneo prednost Makabiju protiv Arisa u pobedi od 2:0, efikasni su bili i Danijel Aleksić, Veljko Birmančević i Bojan Radulović.

Krenimo redom...

Nekadašnji fudbaler Vojvodine Danijel Aleksić zablistao je sa dva gola na Islandu protiv Brejdablika i doneo svom timu veliku prednost pred revanš u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu Konferencija. Aleksić je potvrdio odličnu formu i golgeterski njuh, i golovima u 38. i 91. minutu obezbedio ubedljivih 3:1 svom timu.

Švedski Malme je u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope imao zadatak da se iskupi za blamažu protiv Žalgirisa i eliminaciju od Litvanaca u borbi za Ligu šampiona - i uspeo je u tom cilju. Ekipa koju je do juče vodio srpski trener Miloš Milojević (dobio otkaz posle Žalgirisa), konačno je proradila u četrvtak uveče i potukla Didelanž rezultatom 3:0 uz gol srpskog internacionalca Veljka Birmančevića.

Luksemburžani su tako doživeli drugi vezanu ubedljiv evropski poraz pošto ih je u kvalifikacijama za Ligu šampiona porazio Pjunik 4:1 u revanšu.

Konačno, uspeha je imao još jedan srpski internacionalac Bojan Radulović, momak rođen pre 23 godine u Ljeidi. Radulović je trenutno pod ugovorom sa švedskim AIK-om i odrađuje ga u taboru Helsinkija gde se, očito, odlično snalazi. Upravo je Srbin bio strelac za finski tim u Mariboru protiv istoimenog slovenačkog predstavnika u pobedi gostiju od 2:0 u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pogledajte u nastavku kako je Radulović pogodio mrežu Slovenaca u 64. minutu i doneo svom timu veliku prednost pred revanš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA