≫ 

Napadač Lokomotive poručuje: "Srbija, Crna Gora i Rusija su isto! Rusi su sila u očima Crnogoraca"

Rakonjac se dotakao istorije u razgovoru sa ruskim medijima

  • 5
Marko Rakonjac Printskrin: Youtube/ FIGC Vivo Azzurro - Nazionale Italiana Calcio

Nekadašnji napadač Čukaričkog Marko Rakonjac upisao je svoje prve minute u dresu Lokomotive iz Moskve ove sezone, a u međuvremenu je dao jedan intervju za "Meč TV" u kom je govorio o sponi između Crne Gore i Rusije!

Sudeći po njegovim izjavama, Rakonjac ima veoma visoko mišljenje o Rusiji u koju je stigao za dva i po miliona evra koliko je Lokomotiva platila Čuki.

- Rusija je u očima Crnogoraca velesila. Ali ne samo u običajenom smislu te reči, već u svakom smislu. Ekonomskom, kulturnom i tako dalje. Videti Moskvu i posetiti je barem jednom, san je svakog Crnogorca. Naravno, ovde radi mnogo ljudi iz Crne Gore. Takođe, u Crnoj Gori živi mnogo Rusa. Rusija za nas igra ulogu, recimo, starije sestre - rekao je Rakonjac.

Govorio je Rakonjac i o istorijskoj vezi Crne Gore, Srbije i Rusije.

- Nisam mnogo čitao istoriju, jer sam eksterno završio školu, ali na nivou porodice to je usađeno u nas. Mene su vaspitavali da su Srbija, Crna Gora i Rusija isto, imamo zajedničku istoriju. To se vidi i u sportu, kada navijači okače transparente - rekao je Rakonjac koji se osvrnuo i na razliku u fudbalu:

- Koja je razlika u fudbalu ovde i u Srbiji? U osnovi je to nivo fizičke spreme. Ovde su igrači jači, tempo igre je veći. Što se tiče odbrane, centralni bekovi u Rusiji su takođe moćniji, alai su istovremeno i sporiji nego u Srbiji.

Video: Uzalud je Milojević odbranio penal Badamosiju: Afrikanac pritrčao prvi na odbitak i iskupio se

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA