≫ 

Navijači Hajduka veličali "Oluju" tokom evropske utakmice

Transparent posvećen Oluju pojavio se na tribini gde su bile smeštene najvatrenije pristalice Hajduka

  • 9
FK Hajduk Split Printskrin: Youtube/HNK Hajduk Split

Navijači Hajduka iz Splita razvili su u četvrtak veče, tokom utakmice protiv Vitorije Gimaraeš, sramotan transparent kojim su veličali "Oluju" i progon Srba iz Hrvatske!

Podsetimo, u četvrtak je bilo tačno 27 godina od akcije koju su sproveli hrvatska vojska i policija, a tokom koje je proterano oko 250.000 ljudi, ubijeno oko 1.700, dok se oko 700 vodi kao nestalo i dalje

- Dok su koreni zemlje čuvali suze i znoj, oni su ganjajući svetlo ušli u nemoguć boj. Oluja 95 -  pisalo je na transparentu Torcide.

I dok Hrvatska slavi, Srbija je devetu godinu zaredom obeležila pogrom.

- Dva su razloga zbog kojih smo danas okupili ovde. Prvi je tuga zbog ubijene dece, žena, staraca, 250.000 prognanih. Drugi je da bismo uprkos svima svedočili, da bi se ta svecočenja čula. Godinama u Srbiji kao da nije bilo svedoka zločina. Niko nije pričao kako su ubijani civili, njihove kuće pljačkane, paljenje, kako su Srbe udarali, kamenovali, kako su bombardovali kolone ubijajući decu i starce, malenu braću i sestre. Time smo i sami pravdali zločin - objasnio je predsednik Aleksandar Vučić na obeležavanju 27-godišnje „Oluje“.

Istakao je da smo sami time bacili kamen na najtužniju kolonu u istoriji.

- Radili smo to gotovo čitavo punoletstvo, 18 godina. Natovarili smo sopstvenom narodu večni osećaj krivice, koji je podrazumevao da smo sami krivi kada nas proteruju i ubijaju. Opravdali smo zločin nad ljudima čiji jedina krivica bila da su pravoslavci, Srbi koji su želeli da žive na svom ognjištu - objasnio je Vučić.

Video: Ustaški simboli u srcu Šumadije: Hrvatski huligani demolirali srpsku pumpu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fred

    6. avgust 2022 | 02:18

    Ako Srbima ne smeta transparent s utakmice Crvena zvezda - Pyunik na kojem je pisalo "Svako u amanet nek ostavi svom sinu srpsku trobojku da zavijori u Kninu." ne treba im smetati ni transparent Hajdukovih navijača.

  • DLZ

    5. avgust 2022 | 15:20

    Da nije bilo pomoci sa strane ,nikada se ne bi desila Oluja..Da smo mi imali podrsku stranog faktora osetili bi vi dobro severac i bg.kosavu .

  • Zenzo

    5. avgust 2022 | 12:47

    Kme, kme...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA