≫ 

Šta nam donosi Superliga bez Zvezde i Partizana? Derbi na Brdu, Mladost i Radnik sa novim trenerima

Podsetimo, večiti su odložili svoje mečeve u domaćem šampionatu

  • 2
FK Crvena Zvezda - FK Partizan, Derbi, Finale Kupa Foto: Nikola Tomić

Fudbaleri Voždovca i Radničkog iz Kragujevca otvoriće večeras u 19 sati u Beogradu peto kolo Superlige Srbije u kom zbog obaveza u evrokupovima neće biti najvećih srpskih klubova Crvene zvezde i Partizana.

Petostruki uzastopni šampion Srbije Crvena zvezda trebalo je da igra derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu, ali je taj duel odložen kako bi tim iz Ljutice Bogdana imao vremena za odmor između dva meča protiv Pjunika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U prvom meču trećeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje crveno-beli su savladali Jermene sa 5:0, a revanš je 9. avgusta u Jerevanu.

Fudbaleri Partizana juče su poraženi od AEK Larnake na Kipru sa 2:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a duel petog kola Superlige protiv Napretka pomeren je kako bi crno-beli imali vreme i odmor da se posvete revanšu protiv Kiprana u Humskoj 11. avgusta.

Derbi okrnjenog kola igraće se na Banovom brdu gde Čukarički, posle poraza od Tventea (3:1), dočekuje Spartak iz Subotice, brđani, uprkos tome što su igrali Evropu, nisu hteli da odlažu svoje obaveze u SL.

U ovom petom kolu videćemo i debi dvojice trenera za nove klubove. Aleksandar Linta je preuzeo Mladost GAt, dok je njegovo mesto u Surdulicu stigao Dragan Radojičić.

U petom kolu Superlige sutra se sastaju TSC - Novi Pazar (18.55) i Mladost (L) - Radnički (N) (21.00). U nedelju su na programu dueli između Radnika i Kolubare (18.55) i Čukaričkog i Spartaka (21.00), dok se u ponedeljak sastaju Javor i Mladost GAT (19.00).

Posle četiri odigrana kola lider srpskog šampionata je Crvena zvezda sa 12 bodova, a slede Vojvodina sa 10, Čukarički 9, TSC 8, Spartak 8, Javor 7, Partizan 5, Radnički (K) 5, Voždovac 5, Kolubara 4, Mladost GAT 4, Novi Pazar 3, Mladost (L) 1, Napredak 1, Radnički (N) 1 i Radnik 1.

Video: Fudbaler Čukaričkog predriblao celu ekipu Mladosti i dao gol: Primio loptu skoro kod centra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    5. avgust 2022 | 11:59

    И тетка се пита шта доноси...јел може пртзн да падне испод 8 места? Живо је занима..унапред хвала у њено име

  • Cubaka

    5. avgust 2022 | 11:49

    Uh dobro je, bar jedan vikend da prodje a da ne citamo o drmanju Stolicine stolice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA