≫ 

Skandal ili samo stvar principa: Ultrasi Ajntrahta zviždali nemačkoj himni na meču sa Bajernom?!

Prilično interesantna scena pre duela na "Dojče Park" stadionu

  • 0
navijači ajntrahta

Foto: Twitter/archiert1

Velika pobeda minhenskog Bajerna protiv Ajntrahta usred Frankfurta 6:1 na otvaranju sezone u Bundesligi, pomalo je ostala u senci dešavanja pred sam start utakmice.

Naime, organizatori meča (Bundesliga i domaćin) su pre početka upriličili prikladnu ceremoniju otvaranja sezone, viđena je fešta, pevala se himna, ali je, iznenađujuće za sve osim za upućene, upravo intoniranje himne dovelo do velikog nezadovoljstva navijača na stadionu "Dojče Park".

Naime, negde baš u trenutku kada je umetnica Karolin Nijemčuk počela svoj nastup, jedva da je uspela da završi prve strofe himne, stadion je gotovo horski krenuo da negoduje i da zviždi! Ovaj orkestarski udar na himnu pokrenuli su ultrasi domaćeg kluba kojima su se pridružili i drugi sektori na stadionu i bili su toliko bučni da su gotovo "poklopili" izvođenje himne da se Nijemčukova jedva čula u TV prenosu i na razglasu.

Ona je ostala profesionalna i do kraja odradila svoj deo posla.

Zanimljivo da Ajntrahtovim navijačima ovo nije prvi put da bojkotuju izvođenje himne Nemačke na nekoj od utakmica, jer su to već uradili i 2017. godine u pauzi Kup finala protiv Borusije iz Dortmunda u Berlinu. Tada su takođe bukom koja je parala uši odgovorili na izvođenje himne od strane umetnice Helen Fišer.

U čitavoj priči je naravno najinteresantniji razlgo zbog kojeg navijači Ajntrahta ne poštuju svoju himnu. Zapravo, poštuju, ali kada se intonira van stadiona, van utakmica i van nečega što pripada samo njima, a to je fudbal. Himnu ne doživljavaju kao nešto što je usko deo najpopularniej igre i zato n žele da je slušaju.

Video: Poljubac golmana Ajntrahta i prelepe Brazilke posle pobede u finalu Lige Evrope: Kao da nikog nema

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA