≫ 

Hrvatska gol-mašina zaludela Evropu, zovu ga "Splitski Embape", dao je 9 golova u 4 utakmice

Marin Ljubičić je senzacija Bundeslige

  • 2
marin ljubičić Foto: youtube/Sky Sports

Hrvatski napadač Marin Ljubičić (20) je prilično prodrmao austrijsku Bundesligu toliko da ga već sada, po meteorskom usponu, porede sa nekadašnjom prvom zvezdom lige Erlingom Halandom. Momak koji je u domovini dobio nadimak "Splitski Embape" je u prva tri gola sezone postigao čak šest golova i najzaslužniji je za trenutno prvo mesto njegovog Laska i naravno prvi je strelac šapionata.

Ljubičić je naročito skrenuo pažnju na sebe "rafalom" u prethodnoj rundi postigavši čak četiri gola protiv predstavnika Austrije u Ligi Konferencija Volfsbergera.

Pre toga, po gol je dao Austriji iz Beča i Austriji iz Klagenfurta.

Ako se računa i Kup, u okviru kog je Lask odigrao sa niželigašem Šacom, Ljubičić na svom kontu u četiri meča sezone ima neverovatnih devet golova. Otud ga porede sa najvećim imenima austrijske lige poput Olivera Birofa (Austrija Salcburg/1990) i Tibora Nilasija (Austrija Beč/1993) koji su takođe, uz Ljubičića, jedini upisali šest pogodaka u prva tri kola.

- Nikad nisam postigao četiri gola na utakmici, doduše nisam ni dugo vremena profesionalac - izjavio je austrijskim medijima Ljubičić posle četiri gola koja je dao Volfsbergeru.

Ljubičića je Lask platio "samo" 2.2 miliona evra splitskom Hajduku ovog leta, tačnije na to će imati pravo na kraju sezone, i može se to ispostaviti kao katastrofalna greška Dalmatinaca s obzirom na to kako je krenula da se razvija karijera ovog momka. Ljubičić je još na debiju za Hajduk, kada je dao gol, nagovestio kakav talenat čuči u njemu i otud čudi odluka Splićana da ga ispuste za novac koji je u današnje vreme, za takvog igrača, i u tim godinama, "sića".

Za Hajduk je odigrao 44 utakmice i postigao devet golova.

Video: Hrvatsku bombu proglašavaju za najlepšu fudbalerku sveta: I u dresu i u kupaćem izgleda brutalno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fejsal mulic

    9. avgust 2022 | 09:35

    usao u njega

  • Milan

    9. avgust 2022 | 10:59

    Hajduce ! Neprodaji blago za male novce . Dobar igrac , mlad , donosi novac , posle LE I igranja UEFA lige. Za LS he Jo's rano ali LE je na dohvat ruke.Malo pogledajte CZvezda kako je krenula da radi ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA