Veče u Ligi šampiona prepuno golova i crvenih kartona: Dinamo bolji od Ludogoretsa, Rendžers nadoknadio minus

Veoma zanimljivo je bilo ove večeri u Ligi šampiona

  • 1
Dinamo Zagreb Foto: Pixsell photo & video agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Odigrane su i revanš utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, gde je viđeno nekoliko veoma zanimljivih rezultata i velikih preokreta, ali i pregršt crvenih kartona, što je pomalo i iznenađujuće. Ludogorets nije imao snage za preokret protiv Dinama, pošto su dobili tri crvena kartona, dok je Rendžers uspeo da nadoknadi minus od dva gola protiv Sent Žiloaza.

Za pratioce iz Srbije, najinteresantnije je bilo u Jermeniji gde je ekipa Crvene zvezde igrala revanš protiv Pjunika, gde su jednostavno iskontrolisali utakmicu i slavili sa 2:0, gde su sa ukupnih 7:0 prošli u plej-of gde će igrati protiv Makabija iz Haife, koji je poražen od Apolona (2:0), ali im je rezultat iz prve utakmice (4:0) bio od pomoći.

Žalgiris je ove večeri pružio znatno bolji otpor Bode Glimtu i uspeli su da remiziraju sa 1:1 u Litvaniji, ali su Norvežani prošli dalje zbog mnogo boljeg prvog meča (5:0).

Šerif ove sezone nije imao snage da ponovi uspeh i uđe u Ligu šampiona, jer je od njih bila bolja ekipe Viktorije iz Plzena, koja je sa ukupnih 4:2 prošla u narednu fazu.

Benfika ništa nije prepustila slučaju, sa ubedljivih 7:2 je bila bolja od Midtjilanda, dok je dosta zanimljivo bilo u Hrvatskoj. Dinamo je "branio" 2:1 iz prve utakmice, vodili su sa čak 3:0 u drugoj, kada je Ludogorets postigao dva gola i uneo neizvenost u meč. Ipak, Bugari su imali tri crvena kartona, te nisu imali snage za preokreta.

Dve utakmice su otišle i u produžetke. PSV i Monakosu morali da odigraju 120 minuta kako bi rešili ko će se boriti za grupnu fazu Lige šampiona. U regularnih 90 minuta je bilo 2:2, da bi Luk de Jong tek u 109. minutu doneo prolaz holandskoj ekipi. Druga utakmica koja je otišla u produžetke jeste meč Šturma i Dinamo Kijeva, gde su Ukrajinci golovima u 97. i 112. minutu prošli u narednu rundu.

Viđena su i dva iznenađenja ove večeri, Karabag je slavio u Mađarskoj protiv Ferencvaroša sa 3:1 i tako je nadoknadio minus iz prvog meča (1:0), dok je Rendžers nadoknadio minus od 2:0 protiv Rojal Sent Žiloaza i sa 3:0 prošao u narednu rundu.

Video: Na poruku mira Delija, navijači Rendžersa odgovorili lomljenjem stolica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA