≫ 

Zvezdina velika želja promovisana u Seriji A, sad je jasno zbog čega nije izabrao crveno-bele

Desers, na kojeg je oko bacio srpski prvak, karijeru nastavlja na "Čizmi"

  • 20
Siril Desers Foto: Box to box pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Belgijanac Siriel Desers (27) novi je igrač italijanskog Kremonezea koji je za usluge pouzdanog napadača isplatio Genku 6.5 miliona evra, prenose belgijski mediji. Desers je, podsetimo, bio velika želja srpskog šampiona Zvezde koja je tražila način da završi ovaj transfer, međutim sada je jasno da je visina obeštećenja, ali i želja igrača, sve vreme bila nepremostiva prepreka da crveno-beli dobiju kapitalno pojačanje.

Desers je proteklog vikenda odigrao poslednji meč za Genk protiv Eupena i odmah posle meča najavio da je rastanak blizu.

- Mislim da nije tajna da je transfer blizu. Nedelja je veoma važan dan, kremoneze i Genk pregovaraju. Top takmičenje je uvek bio moj san - rekao je nedavno Desers.

Biće ovo prvo profesionalno iskustvo nigersijko-belgijskog internacionalca van Holandije i Belgije. Igrao je dosad za Leven, Lokeren, Herakles, Genk i Fejnord. Profilisao je u solidnog finišera i nagrada je stigla ovog leta u vodu najvažnijeg transfera karijere.

Najbolje sezone igrao je u Heraklesu gde je bio prvi strelac sezone, a u istom tempu je nastavio i u Fejenordu u čijem je dresu bio jedan od najboljih golgetera lige. U Roterdamu je inače igrao kao pozajmljen igrač Genka. Minule sezone potvrdio je visok rejting priznanjem najboljeg strelca prvog izdanja Lige Konferencija.

Ipak, najdublje u srcu će mu ostati igranje u matičnom Genku.

- Uvek ću biti navijač Genka. Jedan od najvećih snova mi je bio da igram za taj klub, i to sam uspeo. Drugi san posle toga mi je bio da igram u nekoj od najboljih liga Evrope i sada sam i to ostvario. Hvala svima na podršci i ljubavi koju ste mi dali, drago mi je što odlazim na sjajan način jer smo pobedili u poslednjoj utakmici. Budite uz klub, uz ekipu, jer mislim da će se desiti sjajne stvari ove sezone sa Genkom, osećam zaista sjajan "vajb" oko kluba i u timu. Biću vaš najveći navijač i posetiću vas uskoro - poručio je Desers navijačima Genka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    10. avgust 2022 | 19:38

    Iz Fejnorda u Kremoneze sa kojim ce se boriti za opstanak,veliki korak napred,nema sta.

  • Coce iskreno

    10. avgust 2022 | 17:56

    Jeste bolja italijanska liga od nase ali tamo imas da se boris za opstanak i neces nijedan trofej da osvojis sa tim kremonama, zivi bili pa videli!

  • BGD

    10. avgust 2022 | 18:05

    Sad ce vrlo verovatno ispasti u drugu Italijansku ligu, umesto da se bori i potencijalno igra CL…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA