≫ 

Torcidi presela Portugalija: Domaćini ih maltretirali decibelima, šok ih sačekao ispred stadiona

Pobeda ekipe je, ipak, poništila sve muke navijača splitskog kluba

  • 5
FK Vitoria SC - FK HNK Hajduk Split Foto: Profimedia/Global Media Group/ddp USA

Fudbaleri splitskog Hajduka plasirali su se u plej-of za prolaz u Ligu konferencija posle dvomeča sa Vitorijom Gimaraeš (ukupno 3:2), a plasman dalje je, uprkos porazu, potvrđen u gostima. U Gimaraešu je dva dana bilo opsadno stanje zbog dolaska splitske ekspedicije, one navijačke, naravno.

Torcida je pravila velike probleme veče uoči meča, a iz Portugalije stižu informacije kako su gostujuće navijače domaćini kontinuirano provocirali posle utakmice puštanjem jedne te iste pesme s razglasa. Da je to bio smišljen čin govori i činjenica da su jedini zvučnici koji su ostali uključeni na stadionu bili oni u gostujućem sektoru, a zvuk pojačan na maksimum, prenose hrvatski mediji.

FK Vitoria SC - FK HNK Hajduk Split Foto: Profimedia/Global Media Group/ddp USA

To, ipak, nije bilo najgore što je snašlo goste na ovom gostovanju. Neprijatno iznenađenje pojedine je sačekalo po izlasku sa stadiona.

Navijačima je malo posle meča stigla vest da su tokom utakmice navijači Porta porazbijali kombije Torcidaša i ostalih navijača kluba iz Splita koji su se parkirali ispred stadiona i pritom im ukrali lične stvari. Slike razbijenih kombija splitskih registracija šire se društvenim mrežama i ostalim grupama.

Porto je grad udaljen pedesetak kilometara od Gimaraeša, a navijači ondašnjeg fudbalskog velikana veliki su rivali sa navijačima Benfike, koji su, poznato je, u ljubavi sa splitskom Torcidom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by spare page: gruppaof_official_ (@gruppaof_official)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • arkan

    10. avgust 2022 | 22:48

    Uvek se prave, ali na kraju ispadnu ono sto jesu da ne napisem sad.. zasluzeno !

  • mirko

    11. avgust 2022 | 07:12

    Na sledecoj utakmici opet nacrtajte svastiku ma zerenu pa recite mi smo demokrate.Samo budala ne vidi sta rade ovi naslednici Pavelica

  • Bg

    11. avgust 2022 | 07:49

    Hehehe dobise sta su zasluzili..gde god odu uvek prave promleme...neka svet vidi ko su Pavelici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA