≫ 

Čukarički eliminisan iz Evrope: Hrabrost ugašena preokretom, Tvente rano sasekao krila "brđanima"

Nada je malo trajala...

  • 15
FK Čukarički

Foto: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog pokazali su dobre sekvence u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, ali su još jednom poraženi od Tventea, ovoga puta na gostovanju sa 4:1. Tako su se "brđani" sa ukupnih 7:2 oprostili od Evrope ove sezone.

Kako je Čukarički ušao u meč, mnogi su pomislili da ovde ima prostora za senzaciju. Zaista je to izgledalo sjajno u prvih 15 minuta, gol Luke Adžića posle sedam minuta i prilika da se dovede priča u egal, ali onda je usledila katastrofalna greška pri prekidu i preokret preko Propera i Flapa. Do poluvremena je priča bila gotova, a Colis je sa dva gola na kraju stavio tačku na "i".

Bila je teška misija već u startu revanša, dva gola zaostatka iz Beograda i hiljade navijača Tventea, te veliki pritisak na mladu ekipu sa Banovog brda. Ipak, ispostavilo se da Čuka ima taj impuls da "trzne" domaćina, da ga natera na borbu.

Luka Adžić je bio predvodnik tog pozitivnog talasa. Mladi napadač je, nakon nekoliko naleta, u sedmom minut uspeo sa leve strane da primi loptu koja stigla od Roganovića, napravi nekoliko koraka u 16 metara, a onda se namesti na desnu nogu i kroz noge savlada Unerštala.

Uplašio se malo Tvente, nije imao loptu, a beogradski tim je i dalje napadao, ali... Došao je taj 17. minut koji je sasekao krila Čuki.

Nakon ubacivanja sa leve strane, Badamosi je katastrofalno reagovao, promašio je loptu koja se prošetala do desne stative gde ju je sačekao Robin Proper koji je lako poravnao.

Tu je opala energija našem predstavniku, tu se ugasila vatra, a pepeo je samo ostao nakon pogotka Flapa u 34. minutu.

Već je do poluvremena bilo jasno ko ide dalje, jer je Tvente u nastavku umrtvio igru, počeo da otaljava posao.

Imao je Čukarički još nekoliko dobrih prilika preko Ovusua i Mijailovića koji su šutirali sa distance i naterali Unerštala na muku, ali nije bilo promene rezultata.

U igru je pri kraju meča, ušao Colis koji je sa dva gola, u 84. i 92. minut, priveo priču kraju kojoj se već odavno i znao epilog.

Tako će holandski predstavnik za ulaz u grupnu fazu igrati protiv Fiorentine.

 

TOK MEČA

93. minut - KRAJ MEČA I KRAJ ZA ČUKARIČKI U EVROPI....

92. minut - GOL, PONOVO COLIS... I to je 4:1.

84. minut - GOL, DOMAĆIN VODI SA 3:1. Colis je strelac. Sada je priča zaista gotova i Čukarički već može da se okrene zadacima u domaćem prvenstvu.

78. minut - Flap iz driblinga gađa dalji, desni gornji ugao, ali neprecizno sa ivice kaznenog prostora.

75. minut - Rogan i Spasojević ulaze u igru, a izlaze Stevanović i Badamosi.

70. minut - Miran period igre. Tvente ne pritiska da postigne još jedan gol, a Čukarički ne uspeva da probije poslednju liniju protivnika.

63. minut - Flap iz slobodnog udarca gađa preko zida, ali je to bilo sporo za datu daljinu, tako da je MIćović to lako ispratio.

61. minut - Evo sada javne opomene i za Ivanovića koji je pre tri minuta ušao u igru. Sada i Miladinović menja Kovača.

59. minut - Ne spava Čuka, iako je prolaz dalje predaleko. Pokušala je preko Roganovića i Mijailovića, jednom pored i jednom u okvir gola.

54. minut - Žuti karton za Badamosija koji je nadskočio protvnika i rukom ga zakačio po licu.

51. minut - Dobar pokušaj Ovusua i brani golman Tventea! Fino se izborio veznjak Čuke za prostor na ivici kaznenog prostora, gađao donji desni ugao, ali Unerštal dobar na zadatku.

48. minut - Prelep pas Van Volfsvinkela koji je spojio Brenera sa golom, ali je Mićović odbranio ovaj silovit pokušaj sa nekih 15 metara.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

I POLUVREME

45. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Tvente vodi sa 2:1. Čukarički je briljirao u prvih 17 minuta, ali ga je onda presekla katastrofalna greška koja je rezultovala izjednačenjem. Nakon toga, mogao je Tvente i do tri gola, ali je došao samo do jednog koji mu je omogućio preokret i verovatno će rutinski privesti priču kraju. Veliko iskustvo i velika šteta.

40. minut - Ponovo igrač Tventea sam u 16 metara. Sadileku je falilo nekoliko centimetara da spusti tu loptu, ali ju je glavom samo okrznuo, pa je Mićović sprečio lobovanje.

36. minut - Nije ovo dan Badamosija koji je izdržao dva duela i sa pet metara šutirao direktno u Unerštala, a mogao je da anulira prednost Tventea na ovom meču..

34. minut - GOL... PREOKRET TVENTEA. Mihel Flap je iz drugog plana probio do peterca i sačekao centaršut Rotsa, a pošto nije bilo dobrog pokrivanja, samo se poklonio i savladao Mićovića.

31. minut - Posle dužeg vremena, zapretili su i "brđani". Gužva se stvorila nakon kornera, a čitava situacija je završena jednim traljavim udarcem Mijailovića.

29. minut - Tuče Smal pored desne stative. Moraće Čukarički da vrati balans kao u prvih 15 minuta, inače će biti u velikim problemima.

27. minut - Ona jedna greška koja je i rezultovala golom, čini se, totalno je uticala na sigurnost srpskog predstavnika. Vujadinović i Mićović se ponovo nisu dobro razumeli, ali ponovo nije bilo kazne.

23. minut - Ponovo prilika za Tvente. Flap je sam bio na pet metara, ali je njegov pokušaj glavom, na veliku sreću Čuke, završio pored stative. Ovo se retko promašuje.

20. minut - Očekivao se pad u igri, a on je sada mogao da košta Čuku totalnog preorekta. Vujadinović je pokušao da vrati glavom loptu golmanu Mićoviću, ali je to uradio na loš način, pa je Miseđan mogao da pogodi, ali to nije učinio.

17. minut - GOL... TVENTE PORAVNAVA. Katastrofalna greška, i to usred sjajnih naleta Čuke. Nakon prekida i ubacivanja sa leve strane, Badamosi je na jedan užasan način pogrešio, promašio loptu koja je došla do Propera na drugu, desnu stativu, pa igrač domaćih nije imao problema da zatrese mrežu. Velika šteta...

13. minut - Sada je Ovusu sve sam uradio, pretrčao nekih 20 metara i zalomio svog čuvara, ali ga je stigao taman kada je ušao u kazneni prostor i izblokirao. Novi korner i nova pretnja.

10. minut - Bez pogovora, sjajnih 10 minuta za "brđane". Badamosi je zapretio sada izvan šesnaesterca, a nakon bloka je Čuka dobila i korner koji je takođe bio svojevrsna pretnja za domaćina.

7. minut - GOOOOOOOOOOOOL! VODI ČUKARIČKI! Nekako je mirisalo na ovo, videla se agilnost srpskog predstavnika i to je krunisano od strane Luke Adžića! Došla je do njega lopta od strane Roganovića, Adžić se sjajno snašao u šesnaestercu, namestio na desnu nogu sa leve strane i sa nekih 7-8 metara šutirao kroz noge Unerštalu. 

5. minut - Kakav početak Čukaričkog! Kovač je u dva navrata imao dobre prodore, a u ovom drugom se spetljao i nije uspeo da probije bedem ispred sebe na nekih osam metara, ali je zato proigrao Lučića na strani koji je tukao direktno u golmana Unerštala. Nimalo naivno!

1. minut - Utakmica u Holandiji je počela!

SASTAVI

Tvente (4-2-1-3): Unerštal - Brenet, Hilgers, Proper, Smal - Sadilek, Zeroki - Flap - Misiđan, Rots, Van Volfsvinkel

Čukarički (4-2-3-1): Mićović - Roganović, Vujadinović, Kovačević, Stevanović - Kovač, Mijailović - Ovusu, Lučić, Adžić - Badamosi.

PRE MEČA

Čukarički je bez problema prošao dvoboj sa Rasingom, ali onda nije imao previše sreće u žrebu pošto je nabasao na Tvente koji je jedva dočekao izlazak u Evropu posle više godina.

Holanđani su u prvom meču vodili sa velikih 3:0 već nakon prvog poluvremena i sve je ličilo na već izgubljenu priču. Ipak, golom Stefana Kovača, Čukarički je stigao do kakve-takve prilike da se nada nečemu u Enshedeu.

Oba tima ulaze u ovaj duel sa pobedama u nacionalnim šampionatima - Čuka je bila bolja sa 2:0 od Spartaka na svom terenu, dok je Tvente slavio na gostovanju NEC-u sa 1:0.

Ko bude bolji iz ovog duela, imaće đavolski težak posao da se domogne grupne faze Lige konferencija, jer na poslednjoj stepenici čeka Fiorentina.

Video: Uzalud je Milojević odbranio penal Badamosiju: Afrikanac pritrčao prvi na odbitak i iskupio se

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    11. avgust 2022 | 19:41

    Ne moze ni Zvezda sama da skuplja bodove za koeficijent. A realno ni ne zasluzujemo 2 u LS , 2 u LE i 1 u LK. I onda se svi pitaju kako Zvezda izgubi tek par bodova u nasem prvenstvu, pa zato sto toliko odskacu od svih ostalih u ligi da je to strasno. Iskreno se nadam da ce Vojvodina koja je pocela da dovodi solidne igrace da barem malo isprati Zvezdu i sledece godine udje u LE.

  • CH

    11. avgust 2022 | 20:59

    Mnogo sporo igraju. Svejedno ko god igro dal cuka, vojvodina ili nis, mnogo je spora super liga. Losi tereni, losa infrastruktura, los rad sa mladim fudbalerima bez modernog fudbala, kako bi se danas trebo igrat.

  • Morgen

    11. avgust 2022 | 18:49

    Cuka ce opet da primi 3 komada a dal ce dati 5....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA