Ako prođe Hamrun, Partizan je u 1. šeširu LK: Ne može na Viljareal, ali može na Vest Hem i Fiorentinu

Crno-beli imaju dovoljan koeficijent da izbegnu najjače rivale

  • 8
FK Partizan - FK Aek Larnaka Foto: ATA Images

Fudbaleri Partizana doživeli su krah na startu evropskih kvalifikacija, pošto su eliminisani od AEK-a iz Larnake u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-beli će sada igrati plej-of za Ligu konferencija, a tamo su favoriti protiv Hamruna sa Malte, koji je iznenadio Levski iz Sofije.

Partizan će Hamrun dočekati već naredne nedelje, vremena za tugovanje nema mnogo, a na taj duel će crno-beli sa novim trenerom, pošto je Ilija Stolica dobio otkaz, a glavni kandidati da ga zamene su Savo Milošević i Aleksandar Vuković.

Iako je u Humskoj posle meča bilo tmurno, naročito posle ponižavanja fudbalera podno južne tribine, u moru loših vesti uteha za navijače može da bude to što će crno-beli, ako opravdaju ulogu favorita protiv Maltežana, biti u prvom šeširu.

Partizan ima 24.500 bodova na UEFA rang listi, što će 99% biti dovoljno za prvi šešir.

To znači da će Partizan izbeći ekipe poput Viljareala (ukoliko prođu Hajduk iz Splita), Bazel (ako prođe CSKA iz Sofije), Slaviju iz Praga (ako prođe Rakov), Jang Bojs (ako prođe Anderleht), AZ Alkmar (ako prođe Žil Visente), Bašakšehir (ako prođe Anderleht), Olimpijakos (ako ispadne iz LE od Apolona).

Ipak, ono što može da brine, jeste činjenica da će u šeširima ispod biti i neke veoma jake ekipe poput Vest Hema, Fiorentine, Nice... koji bi bez problema mogli da budu u prvom šeširu.

Ali, Partizanu je svakako daleko da gleda grupnu fazu i sada mora da opere obraz, jer bi bruka protiv Maltežana bila nešto što ne bi oprali ni Dunav, ni Sava...

Video: Da li su igrači Partizana sami skinuli dresove ili su im to tražili navijači?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mija

    12. avgust 2022 | 11:16

    Prvotimci Partizana nisu u stanju da trce 90 minuta,skim oni da igraju i kako!!?? Bruka i sramota

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    12. avgust 2022 | 11:29

    Хамрун, европска сила у фудбалу, ма сигурно побеђује, и одмах су комшије евро и светског првака први фаворит за победника тог еееелитног такмичења😂😂😂

  • Neša

    12. avgust 2022 | 10:49

    U tom vrlo jakom takmičrnju za njh su svi prejaki

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA