≫ 

Očajnički potez Barselone: Prodala deo svoje televizije da bi mogla da registruje pojačanja

Da nisu ovo uradili ne bi mogli da registruju pojačanja, i to bi tek bila bruka velikana

  • 1
Robert Levandovski FK Barselona promocija Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Barslona je bila primorana na još jedan nepopularan korak ne bi li počela sezonu sa svim igračima koje ima na raspolaganju. Katalonski klub je objavio da je prodao 24.5% prava na svoj TV studio (Barca Studios) kompaniji "Orpheus Media" čiji je vlasnik Haume Roures - za 100 miliona evra.

Barselona je na taj način, u poslednji čas, obezbedila novac kojim će biti operativna da servisira sve tekuće obaveze koje ima prema takmičenju, a to je, pre svega, registracija novih igrača na čelu sa Robertom Levandovskim, ali i starosedeoce Dembela i Serđija Roberta.

Barselona je prethodnih dana ušla u grozničavu trku sa vremenom, pošto prvi meč sa Rajo Valjekanom igra u subotu te je postojao veliki rizik da Ćavi za taj meč, za premijeru na Nou Kampu, ne bude mogao da računa na pomenutu grupu igrača što bi zaista bila bruka.

Čelnici Barse nisu imali kud, deo svoje bogate TV produkcije i digitalni sadržaj su urgentno prodali, a sva neophodna dokumenta za registraciju igrača poslali na mejl La Lige, od koje se sada samo čeka "zeleno svetlo" za pomenute fudbalere.

Španski mediji, ipak, nisu sigurni da je Barselona ovim potezom uspela da registruje sve igrače koje je planirala, a za to će joj, kako se navodi, piti potreban dogovor sa trojicom igrača, Depajem, Pikeom i Busketsom o umanjenju njihovih visokih primanja. Kako bilo, tek na danmeča sa Rajom biće jasno na koje igrače Ćavi može računati na startu nove sezone od koje u Barsi očekuju mnogo.

Video: Grobari u transu posle gola Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA