Reprezentaciju izbacuju sa Mundijala? Otkriven lažni identitet fudbalera

Britanski Dejli Mejl u ekskluzivnoj priči ističe da je imao uvid u dokumenta Bajrona Kastilja

  • 1
Bajron Kastiljo Foto: Profimedia/FRANKLIN JACOME/AFP

Slučaj reprezentativca Ekvadora Bajrona Kastilja ponovo je otvoren, nakon što je britanski Dejli Mejl objavio ekskluzivnu priču o njegovom lažnom identitetu.

Naime, već je poznato da Kastilja bije glas da je lažirao papire i državljanstvo, te da nije rođen u Ekvadoru, niti je državljanin ove zemlje, za čiju reprezentaciju igra.

Zbog toga je Čile već slao žalbu FIFA zahtevajući da se Ekvador izbaci sa Mundijala, a uđe njihova selekcija, koja je završila kao prva ispod crte u kvalifikacijama u Južnoj Americi.

Ipak, žalba je odbijena i Ekvador je preživeo. Međutim, sada bi posle ponovo otvorenog slučaja, gde Dejli Mejl navodi da je imao uvid u dokumenta i da imaju dokaz da je Bajron Kastiljo rođen u Kolumbiji u Tumaku, te da mu je pravo ime Bajron Havijer Kastiljo Segura, dok je u Ekvadoru ono izmenjeno u Bajron David Kastiljo Segura.

Navodno je lažirano i njegovo godište, pa je umesto 25. jula 1995. godine, kao datum rođenja u Ekvadoru upsisan 10. novembar 1998. godine.

Oba dokumenta, i onaj u Kolumbiji i onaj iz Ekvadora imaju iste roditelje, otac - Harinson Havijer Kastiljo i majka Olga Eugenija Segura Ortiz, gde se ističe da su oboje iz Kolumbije.

Kastiljo je za Ekvador igrao na osam kvalifikacionih mečeva za Mundijal i ostvario je jednu asistenciju.

Sumnje oko Kastiljovog identiteta postoje već duže, počele su 2015. godine, kada mu je propao transfer u jednom ekvadorskom klubu, a jedan klub za koji je nastupao u ovoj zemlji, "Severna amerika", suspendovan je od strane ekvadoskog fudbalskog saveza zbog koristi od igrača koji su falsifikovali dokumenta.

Čileanci su u svojoj tužbi naveli da je Kastiljo ilegalni imigrant koji nije imao pravo igranja za nacionalni tim Ekvadora.

Video: Opšta ludnica u svlačionici Srbije: Pevalo se Dajte Brazil da se igramo, pa zagrmelo Puknu zoro

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    13. avgust 2022 | 14:57

    Gledajući ovo sve Afričke selekcije trebale bi da budu izbačene pošto kod njih i sami igrači neznaju kada su rodjeni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA