≫ 

Alabina "strela" slomila Sadika i družinu: Majstorija Austrijanca za dominatan početak Reala

Domaćin poveo, gosti okrenuli u drugom poluvremenu i postavili stvari na svoje mesto

  • 0
real madrid Foto: Tanjug/Ap

David Alaba bio je heroj prve utakmice Real Madrida u novoj sezoni Primere. Austrijanac i dugogodišnja perjanica Bajerna proslavio se u Almeriji, i za to mu je trebalo samo minut i po u igri, jer majstoru ne treba mnogo, ni vremena, ni prostora, da se pokaže. Alaba je u 75. minutu izveo savršen slobodan udarac, preko "zida" prebacio loptu, i pogodio gornji ćošak gola domaćeg tima - za pobedu!

Almerija - Real Madrid 1:2 (1:0), a pogledajte i perfekciju od udarca u režiji Alabe.

Anćelotijev tim je opravdao ulogu favorita iako je gubio već od 6. minuta kada je Ramazani pobegao Ridigeru i vrlo efektno i mirno matirao Kurtou. Gol domaćih došao je više kao plod nepažnje odbrane Reala u toj situaciji nego kao posledica dobre kombinatorike ofanzivne linije Almerije mada im se mora odati priznanje za brzopoteznu reakciju i pogodak.

To je, ipak, bilo, manje-više, sve sa napadačkog repertoara Almerije u prvom poluvremenu. U nastavku, za sve se pitao Real. Vaskez je postigao gol koji mu je poništen zbog "malog ofsajda", ali mu je ipak bilo suđeno da se upiše u strelce večeras - za 1:1 posle velike inicijative gostiju u najvećem delu utakmice.

Konačno, u već opisanoj situaciji, Alaba je doneo preokret majstorijom iz slobodnog udarca brzo pošti je ušao u igru. Austrijanac je postavio konačan rezultat i doneo pobedu gostima, mada je ona bila opasno ugrožena do kraja udva navrata usled prilika koje su iskreirali igrači Almerije.

Za domaći sastav od starta je igrao bivši napadač Partizana Umar Sadik, proveo je na terenu 71 minut, i upravo je ta činjenica doprinela da se aktivira još jedan bonus koji su dogovorili čelnici španskog kluba i Partizana prilikom transfera Nigerijca u Primeru.

Video: Voždovcu se loše piše: Drugi gol Zvezde za sedam minuta, Bukari strelac, Ivanić opet asistent

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA