≫ 

Sramota: Huligan splitskog Hajduka fizički napao snimatelja u Portugalu, osuđen na uslovnu kaznu zatvora

On je vrlo brzo priveden licu pravde i osuđen

  • 5
Navijači Hajduka Foto: CNN Portugal - Printscreen

Jedan mladi huligan iz redova navijača Hajduka iz Splita star 22 godine dobro će upamtiti svoje divljanje posle meča sa Vitorijom Gimaraeš. Naime, on je prilikom prolaza sa stadiona sa ostalim navijačima nasrnuo na televizijskog snimatelja pred očima tamošnje policije što je u tamošnjoj javnosti okvalifikovano kao svojevrstan skandal.

Policija i pravosuđe je brzo odreagovalo i privelo je pravdi hrvatskog državljanina, osudivši ga na uslovnu kaznu od jedne godine i tri meseca, a moraće da plati odštetu od 600 evra snimatelju TVI/CNN-a zbog uništene opreme, potvrđeno je za Hinu u tamošnjoj policiji.

- Uslovna kazna znači da će biti pušten na slobodu, ali će ukoliko ponovo u navedenom razdoblju bude napravio kazneno delo biti zatvoren i moraće da odsluži kaznu u celosti - naveli su u portugalskoj policiji.

Ime huligana policija nije želela da otkrije, ali je poznato da je dobio zabranu ulaska na fudbalske utakmice u narednih godinu dana.

- To je vezano za takmičenja u organizaciji UEFA, tako da mislim da neće smeti da ulazi na mečeve ni u Hrvatskoj, niti bilo gde drugde u Evropi - naveli su u policiji.

Incident se desio prošlog četvrtka dok su novinari snimali navijače Hajduka dok su ovi izlazili sa tribine. Nekima od njih je to smetalo, pa su vređali i polivali snimatelje vodom, dok je pomenutom huliganu "prekipelo" i uradio je sramotan čin koji možete pogledati OVDE.

Video: Snimak divljanja Torcide u Portugaliji: Preplašeni ljudi s decom beže pred razjarenim huliganima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    16. avgust 2022 | 16:16

    Neka splitski narkići dodju u Tursku

  • xy

    16. avgust 2022 | 16:13

    trebao je jace da ga gurne. Odakle prava bilo kome da mu gura aparat u facu i snima ga.

  • Sssss

    16. avgust 2022 | 21:17

    Nema ga saka jada, da je sam ne bi mrko pogledao nikoga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA