≫ 

Krenuli smo u Haifu na Zvezdin meč, a onda nas je iznenadio Izraelac iz Kruševca: "Idete na utakmicu, a?"

Reporter Telegrafa je imao prilike da na putu ka Haifi naleti na čoveka koji je vezan za Srbiju i Izrael

  • 12

Do sada nismo imali nešto što može spajati Crvenu zvezdu i Makabi iz Haife - do sada! Telegraf je na putu do Izraela gde se igra prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona sreo čoveka koji spaja večerašnjeg domaćina i Srbiju.

Čovek po imenu Majkl Solomon, Izraelac sa adresom u Kruševcu, ispričao je našem reporteru na letu ka Tel Avivu životnu priču koja ga je spojila sa Srbijom.

- Upoznao sam ženu radeći u Americi, ona je iz Srbije, a inače sam iz Haife. Idete da pratite utakmicu? Zvezda, a? - pitao je Majkl, a onda nastavio:

- Haifa je moj rodni grad! Vodim klinca sada u Tel Aviv gde mu žive baka i deka. Voli Izrael, ali zna srpski i engleski. Kada sam bio njegovih godina, igrao sam za Makabi iz Haife! Da, stadion mi je bio tri minuta od kuće, neki od igrača koji trenutno nastupaju su mi komšije - kaže srpski zet.

I on priča dobro srpski, kao i šest drugih jezika, a kaže da su navijači iz Haife prilično brojni i glasni.

- O, da. Ima ih dosta. Grad navija za Haifu, zaista je tako. To je u fudbalu čak bolja priča od Makabija iz Tel Aviva. A, znam kakvi su navijači Zvezde - navodi Majkl.

Veruje da tim iz Izraela ima svoje šanse.

- Rekao bih 60-40 za Zvedzdu. Makabi ima šanse jedino ako pobedi večeras. Ako ne, Zvezda ide dalje! - zaključio je Majkl.

Video: Pogledajte reakciju Dejana Stankovića kad su mu izraelski novinari preneli izjavu Natha iz Partizana

(Izveštač Telegrafa iz Izraela, Miloš Bećagović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    17. avgust 2022 | 11:39

    Kako čovek pametno zbori, ako večeras pobede imaju nečem da se nadaju, ako ne pobede crno im se piše u grotlu Naše MARAKANE progutaće ih rupa 😂😂😂😂😂😂🔴⚪🔴⚪🔴⚪🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🔴⚪🔴⚪🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

  • Vapaj

    17. avgust 2022 | 12:24

    Zvezda zasluzuje pa makar i ispala iz grupe LS da je igra. Naorravili su tim,najaci su u ligi i treba da budu nagradjeni. Ja kao partizanovac to kazem. A mom klubu zelim smenu uprave,vracanje dugova pa da sl god budemo na dlaku u kvalitetu i da se do posledjeg kola krljamo svuda za pehare. Ova sezona nema smisao bice 15 bod na kraju viska a mi cemo jedva 3 ci biti.....

  • Ib

    17. avgust 2022 | 11:45

    Džabe idete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA