≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sve o meču Makabi - Zvezda: Sa kojih 11 Stanković napada 30 miliona evra, zašto naglo pada kvota?

Vreme čitanja: oko 4 min.

Crveno-bele čeka prvih 90 minuta najvažnijeg duela ove sezone

  • 32
Crvena zvezda, Makabi, Plejof za LS Ilustracija: Telegraf

Fudaleri Crvene zvezde od 21.00 igraju "prvo poluvreme" najvažnijeg meča sezone, prvi duel protiv Makabija iz Haife, gde ih čeka pun stadion.

Telegraf vam pred ovaj meč donosi najvažnije informacije kako biste lakše mogli da ispratite duel i da budete upoznati sa svim detaljima.

Gde i kad se igra i gde je TV prenos?

Video: Stadion Makabija iz Haife gde Zvezda bije bitku za Ligu šampiona

Meč se igra od 21.00 u Haifi na stadionu Sami Ofer, čiji je kapacitet 31.000, a biće pun do poslednjeg mesta. Podršku će imati i Zvezda, jer je oko 150 Delija stiglo iz Beograda, a neki od njih su već i obeležili teritoriju ispred stadiona.

TV prenos je obezbeđen na dve televizije, na RTS 1 i Arena sport 1, a takođe sve detalje sa meča uz uživo praćenje, kao i materijal iz Haife, možete da pratite i na Telegrafu, čiji je reporter u Izraelu.

Kakav ishod očekujete na meču Makabi Haifa - Crvena zvezda?

Glasajte

Ko sudi?

Karlos del Sero Grande Foto: AP/Tanjug

Meč na Marakani UEFA je poverila elitnom španskom sudiji, Karlos del Sero Grandeu, koji već godinama sudij Ligu šampiona.

Pomagaće mu Pau Sebrijan Devis i Dijego Barbero Sevilja, takođe iz Španije, dok je kao četvrti sudija određen Sezar Soto Grado.

U VAR sobi takođe će sedeti dvojica Španaca - Huan Martinez Munuera i Rikardo de Burgos Begoečea. Za delegata je postavljen Dejvid Mekdauel iz Škotske, dok je Sokol Jareči iz Albanije čovek koji će nadgledati suđenje i biti kontrolor.

Forma ekipa

FK Crvena zvezda - FK Voždovac Foto: MN Press

Cvena zvezda u fenomenalnoj formi i od starta sezone beleži samo pobede i u svim takmičenjima ima skor sedam trijumfa iz isto toliko mečeva uz gol razliku 28:1. Uz pet pobeda u Superligi, eliminisala je i Pjunik u dvomeču uz pobedu u oba meča ukupnom razlikom 7:0.

Makabi je sezonu krenuo porazom u finalu Superkupa Izraela od Hapoel Ber Ševe posle penala, zatim je usledio impresivan dvomeč sa Olimpijakosom u 2. kolu kvalifikacija, gde su posle remija 1:1 u Haifi, demolirali crveno-bele u Pireju sa 4:0. Potom je sa 4:0 stradao i Apolon u Izraelu, dok je u revanšu Makabi poražen sa 2:0, ali je zahvaljujući dobrom rezultatu u prvom meču prošao dalje.

Karte su rasprodate i crveno-bele čeka krcat stadion. Navijači Makabija iz Haife važe za najvatrenije u Izraelu, prave sjajnu atmosferu,a takođe su i delegaciji Zvezde priredili neprijatno iznenađenje usred noći, kada su ispalili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni.

Zvezda će takođe imati svoje navijače u Izraelu, jer je oko 150 njih krenulo iz Beograda, kojima će se verovatno pridružiti i navijači Zvezde koji žive i rade u Izraelu.

Ko je favortit po kladionicama?

Iako su kvote u utorak bile gotovo izjednačene, kako se meč bliži, tako bukmejkeri spuštaju kvotu na Makabi, koja je sada oko 2,20, dok je na Zvezdu oko 3,20.

Novac i UEFA koeficijenti

Crvena zvezda je eliminacijom Pjunika i plasmanom u plej-of već osigurala najmanje 11 miliona evra, ali bi tu zaradu mogla da uveća za tri puta, ukoliko bi eliminisala i Makabi. Zvezda bi za plasman u Ligu šampiona osigurala najmanje 30 miliona evra, a kada se na to doda i dodatni prihod od marketinga, TV prenosa, prodaje karata, zarada bi bila značajno veća, tako da je jasno koliki je ulogu u igri, možda i čitavih 40 miliona evra.

Što se tiče koeficijanata, ukoliko bi Zvezda u dvomeču eliminisala Makabi, zaradila bi dodatnih 4.000 bodova za UEFA koeficijent. Takođe, Zvezda već večeras može da se popravi nacionalni koeficijent, i to pobedom koja donosi 500 bodova ili remijem koji donosi 250 bodova.

Očekivanja trenera:

Video: Stanković uoči Makabija: Nema favorita, hrabriji ide u LŠ

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde:

- Ova utakmica je lepa i ima veliki ulog i za jedan i za drugi tim. Imamo veliko poštovanje za ekipu Makabija. Uradili su veliku stvar, pogotovo izbacivanjem favorizovanog Olimpijakosa i na krilima samopouzdanja dočekuju ovaj meč. Mi smo bili stabilni u ovim kvalifikacijama. Krenuli smo iz trećeg kola. Spremno smo došli u Irael, iako je ovde samo prvo poluvreme. I u Beogradu nas čeka revanš. Moje viđenje je da će hrabrija i opreznija ekipa proći dalje.

Video: Pogledajte reakciju Dejana Stankovića kad su mu izraelski novinari preneli izjavu Natha iz Partizana

Barak Baher, trener Makabija iz Haife

- Smatram da smo strogi prema igri koju smo prikazali na Kipru. Ukoliko posmatrate čiste prilike trebalo je da rezultat bude 5:2 za nas. Istina je da je bilo i manje dobrih stvari, ali ovo je vrlo dobar tim i došli smo do ove faze svojim zaslugama. Nalazimo se u odličnoj poziciji, u dobroj smo formi i želimo da napravimo još jedan korak napred. Želimo da igramo svoju igru, međutim rival je jak. Protiv Olimpijakosa smo krenuli u napad i ranio postigli gol. Imamo iskusne igrače koji znaju kako da se nose sa teškim situacijama poput one u Limasolu. Stvari mogu da krenu u oba smera, ali je važno na pravi način reagovati na rasplet. Verujem da će igrači uspeti u tome - rekao je Baher.

Startna postava

Dejan Stanković je izabrao sledeću startnu postavu, koja je i identična kao i ona sa kojim je krenuo meč protiv Pjunika na Marakani: Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Rodić, Kanga, Kangva, Ivanić, Bukari, Katai, Pešić

FK Crvena zvezda sastavi Ilustracija: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    17. avgust 2022 | 13:48

    Само од Звезде се и очекује да поправља коефицијент, док неки статирају против Малте, нпр...

  • Дејан

    17. avgust 2022 | 14:38

    Како ме нервирају ти наслови....напад на 30 мил.евра.Пусти лову...за славу наше Црвене звезде!!!

  • Alexa

    17. avgust 2022 | 14:05

    Idemoooo do grupne faze LŠ.Jaki smo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA