"Matiću, Srbine", majmunski krici i banane na terenu: Rasistički skandal u Hrvatskoj i prekid meč

Mučne scene u Zadru

  • 5
Tornado Zadar Printskrin: Youtube/U.N. Tornado Zadar Media

Veliki rasistički skandal viđen je u Hrvatskoj na prijateljskoj utakmici između Zadra i Šibenika, kada je na meći domaćih navijača bio Kolumbijac Markos Mina, kome su upućivali majmunske krike i bacili bananu na teren, kao i staklene flaše.

Zbog tog incidenta je meč prekinut, a takođe se na meti navijača Zadra našao i igrač Šibenika Tin Matić, kome su skandirali "Matiću, Srbine".

Meč je zbog toga prekinut, igrači su se povukli u svlačionice, a klubovi su nakon toga izdali saopštenje.

- U ime svih Zadrana ovim putem se izvinjavam Šibeniku i Markosu Mini za ovaj sramotni ispad dela gledalaca. Moram naglasiti kako to nisu naši navijači i da ovakvom ponašanju nema mesta na sportskim terenima. Oštro osuđujem i zgrožena sam ovim činom i napravićemo sve potrebno kako bi se otkrili počinitelji ovog incidenta - poručila je predsednica zadarskog kluba Iva Bokanović.

Šibenik, inače član najvišeg ranga hrvatskog fudbala, naveo je u saopštenju da su se desile

"Od prvog minuta gledaoci koji su prisustvovali utakmici su počeli da vređaju igrača HNK Šibenika na nacionalnoj osnovi uzvikujući, citiramo: 'Matiću, Srbine.' Nakon toga usledilo je vređanje i omalovažavanje igrača HNK Šibenika Markosa Mine na rasnoj osnovi, upućujući pogrdne zvukove (hukanje) prema njemu. Sve je kulminiralo bacanjem banana i naposletku staklene flaše prema igraču na terenu, usred čega je utakmica i prekinuta u 65. minuti odlukom sudija. Očekujemo hitnu reakciju uprave FK Zadar o nemilim događajima i merama koje će preduzeti da se ovakve scene na fudbalskim terenima nikada više ne bi ponovile - zaključuje se saopštenju Zadra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    18. avgust 2022 | 10:18

    Jel ovo Evropa u koju Srbija toliko hrli sa ide??? Prave ljudske vrednosti! Neka vam je na čast "braćo" Rvati!

  • PetarM

    18. avgust 2022 | 10:19

    Ne vidim zašto bi se Matić i Mina osećali povređenim.. Pa nisu oni ispuštali majmunske krike i bacali višak banana (koje nisu mogli da pojedu) već majmuni iz reda gledalaca... Vidi se ko je ko...

  • Miki Rubiroza

    18. avgust 2022 | 17:21

    Znaci mozemo da donesemo zakljucak da je Matić srbin,a da su majmuni na tribinama...to smo znali i ranije samo je sada zvanicno potvrdjeno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA