Nova bruka srpskog fudbala: Klub ponudio najviše para i kupio mesto u ligi posle odigranog kola!

Oni su iz ovog ranga takmičenja i ispali samo nešto ranije po završetku sezone

  • 15
FSS Foto: Nikola Tomić, Privatna arhiva

Srpski fudbal je dosad navikao narod u ovoj zemlji na mnoge uspehe, ali i na one malo kontroverznije i ne baš toliko lepe stvari. Jedna nova, koja pripada ovoj drugoj grupi, dolazi i Srpske lige Zapad, gde se dogodio pravi fudbalski presedan - ekipa Sloge iz Kraljeva je putem licitacije kupila mesto u ovom takmičenju, i to nakon odigranog kola!

Da, dobro ste pročitali, prvenstvo u Srpskoj ligi je započelo, a onda je naknadno popunjeno i to putem licitacije, koju je organizovao Fudbalski savez Zapadne Srbije, namenjen upravo dopuni ovog takmičenja, i to nekoliko dana nakon što je i počelo prvenstvo.

Sloga je prethodnu sezonu završila na 14. mestu u ovom takmičenju, što je automatski značilo i ispadanje u niži rang, no ipak, diplomatski i za "zelenim stolom" ta odluka ja preimenovana, pa je klub dobio priliku da se ponovo takmiči u trećem rangu srpskog fudbala.

Da stvari budu gore, Slogin jedini problem nije bilo samo ispadanje koliko i računi u blokadi koji su slutili na samo jedno, a to je sve dublje potonuće ovog čuvenog kluba iz Kraljeva. Onda, pravo niotkuda, desilo se čudo i to 17. avgusta, kada su dobili mesto u Srpskoj ligi, kao i odblokirane račune, te su mirno mogli krenuti u start sezone (koja je već počela). Iz tih razloga je krajem sezone ostavku podneo i Aleksandar Mijatović, dotadašnji predsednik, izrekavši da klub više ne može da funkcioniše na "privatnim sredstvima".

Mijatovića je zamenio Milan Kesić na poziciji predsednika i odmah je "doneo rezultate", a to je opstanak u Srpskoj ligi, ali i odblokiran račun preko kog će klub opet moći normalno da posluje.

- Uspeli smo da odblokiramo žiro račun koji je godinama u blokadi i koji je značajno otežavao rad kluba. Samim tim smo učestvovali i na licitaciji za popunu uopražnjenog mesta u Srpskoj ligi i pobedili smo,a to je i bio cilj kada sam došao na ovo mesto. Velika pobeda, zaista - rekao je Milan Kesić, predsednika kraljevačke Sloge.

Telegraf je takođe dospeo i do dokumenta koji je poslat određenom broju klubova kako bi mogli da licitraju i popune to mesto, a kako on izgleda možete pogledati na slici ispod, gde nigde nije precizirano ni kada se održava licitacija, kao ni kada je dokument poslat.

Licitacija za popunu lige, Srpska liga zapad Foto: Privatna arhiva

Takođe, nije ovo ni jedini problem u čitavoj situaciji. Naime, kako su propisi nalagali (makar sve do ove godine i ove situacije), klub koji ispadne iz jednog ranga, nije imao priliku ni da konkuriše za dopunu tog istog ranga odakle je ranije ispao.

Ipak, čak je i to preimenovano i promenjeno od strane Komisije za pravna pitanja, koja je i pokretač celokupne akcije.

Komisija za pravna pitanja, dopuna Foto: Privatna arhiva

Oni će svoju prvu utakmicu ovom rangu igrati za vikend, kada će gostovati Rađevcu u Krupnju, dok je ovaj zaostali meč prvog kola planiran protiv ekipe Mihajlovca za 31. avgust.

Podsetimo, srpski fudbal je nedavno takođe bacio još jednu "ljagu" na sebe, kada je Timok iz Zaječara na prvu utakmicu Srpske lige izašao bez ijednog seniora, čak i uprkos tome što dobijaju novi stadion vredan 28 miliona evra. Poraženi su u toj utakmici sa 6:0.

Video: Ne mora na stadion, može i od kuće: Komšija se razgolitio i sa prozora gleda meč Prve lige Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    20. avgust 2022 | 10:07

    Ceo zivot je ta Sloga nesto muljala a nije nikad stigla dalje od Srpske lige

  • ivan

    20. avgust 2022 | 12:27

    Nije Sloga dala pare, nego vec znate ko

  • Šta reći

    20. avgust 2022 | 15:11

    Ne znam zašto se i igraju prvenstva?! Treba lepo organizovati javne licitacije, pa ko šta kupi. Ko plati najviše- titula, ko ponudi najmanje - ispada! I tako redom, ne znam ni čemu mučenje da se igra cela sezona?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA