Kakav šok za Terzića: Ludilo u Dortmundu, Verder za pet minuta dao tri gola i napravio čudesan preokret

Kakva utakmica!

  • 0
FK Verder Bremen Foto: Sascha Schuermann / AFP / Profimedia

Sve je delovalo da će Borusija iz Dortmunda početi sezonu sa tri pobede, ali Verder se takođe pitao. Iako su izabranici Edina Terzića vodili sa 2:0 do 89. minuta, a onda je usledio šok.

Svima je dobro poznata rečenica lika Burgije iz kultnog filma "Kad porastem biću Kengur":

- Ljudi, ‘oćete da vam kažem šta je to fudbal? Znate šta je fudbal, ljudi? Kad Sanderlend protiv Lidsa vodi sa 2:0 do 87, a onda im ovi za tri minuta stave tri komada. Eto, to vam je fudbal! 

Upravo to dogodilo se danas na "Signal Iduna Parku", samo su umesto Sanderlenda i Lidsa glavne uloge imali Dortmund i Verder.

Julijan Brandt je doveo svoj tim u vođstvo u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, da bi Rafael Gereiro povisio rezultat u 77. minutu meča. I delovalo je da je sve gotovo.

Li Buhanan je postigao sjajan gol u 89. minutu za 2:1, što je dalo injekciju samopouzdanja gostima, koji su u nadoknadi uspeli da postignu još dva gola. Prvo je Niklas Šmidt iskoristio centaršut i glavom poravnao rezultat, da bi Oliver Burk u poslednjim sekundama meča doneo totalni preokret.

Bio je to veliki šok za sve ljubitelje žuto-crnih, ali i za hrvatskog stručnjaka Edina Terzića koji sa klupe predvodi "Milionere". Još jedan dokaz da se u fudbalu čuda dešavaju.

Ostali rezultati subotnjeg programa u Bundesligi:

Augbsurg 1 - 2 Mainc

B. Leverkuzen 0 - 3 Hofenhajm

Štutgart 0 - 1 Frajburg

Volfsburg 0 - 0 Šalke

Video: Bojica Nikčević snajperski po Radničkom, pogledajte kako su gosti poveli na Čairu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA