≫ 

Na pomolu nova bura u srpskom fudbalu: Da li je Vojvodina oštećena u mečevima protiv Kolubare i Lučana?

Novosađani su u ove dve utakmice remizirali iako su bili dosta bolji rival, a ostavlja se pitanje - da li je sve ostalo regularno na terenu

  • 59
Veljko Simić, FK Vojvodina, FK Mladost Lučani Printskrin: Youtube / Mozzart Bet Super liga Srbije

Superliga Srbije ove godine ima istorijsku sezone jer će po prvi put u istoriji dva kluba imati priliku da igraju Ligu šampiona. Ulozi su ogromni, pa je tako i sam nivo fudbala podignut na viši stupac, dok se borba rasplamsava iz kola u kolo. Ekipa Vojvodine je jasno pokazala da je pretendent na mesto koje vodi u Ligu šampiona, ali su "Lale" vezale dva remija protiv Kolubare i Mladosti, dok iz Novog Sada smatraju da su oba remija došla "neregularnim" putem.

Fudbaleri Vojvodine su bili veliki favoriti protiv ekipe Mladosti iz Lučana što se videlo već u uvodnim minutima utakmice. Lale su ovde imale i imperativ pobede kako bi nadoknadili "kiks" koji su zabeležili samo sedam dana ranije u Lazarevcu, gde su takođe remizirali.

Ipak, Vojvodina je i protiv Lučana odigrala nerešeno, bilo je 1:1, ali treba napomenuti to da su fudbaleri iz Novog Sada odigrali čitavo poluvreme sa igračem manje pošto je sudija Pavle Tomić isključio najboljeg igrača "Lala" Veljka Simića u 44. minutu meča.

Tomić je prethodno dodelio žute kartone Veljku Simiću i Milanu Bojoviću iz Mladosti zbog jedne rasprave, da bi samo dva minuta kasnije dao drugi žuti karton bivšem fudbaleru Crvene zvezde i Zemuna, iako se na snimku jasno vidi da je došao do lopte pre nego do noge fudbalera Mladosti. Snimak možete pogledati u nastavku teksta.

Vojvodina je čak i bez svog najboljeg igrača uspela da bude bolji rival, napadala je, došla je do vođstva, ali je to brzo anulirano. Posle meča na konferenciji je i Milan Rastavac, trener Vojvodine, okarakterisao situaciju s drugim žutim kartonom Veljka Simića kao spornu.

- Meni je generalni utisak da je ovo još jedna utakmica gde nismo uzeli šta smo zaslužili. Razloga je na razne strane, a jedan deo se odnosi na kriterijum suđenja unutar utakmice, svodilo se sve jedan na jedan, a sudijske odluke imaju uticaj - rekao je Rastavac, koji je posle istakao i da je s klupe video da je Simić prvo došao do lopte.

Takođe, na ovom meču je i navijačka grupa Vojvodine, popularna Firma, imala transaprent posvećen VAR tehnologiji u Srbiji. Firmaši su poslali poruku, koja se ticala i odluka tokom prethodnog kola protiv Kolubare, gde su fudbaleri Vojvodine takođre remizirali sa 2:2.

- U Srbiji VAR služi, da nameštanju pomoć pruži - napisali su Firmaši na svojoj tribini, a slika je ubrzo preplavila društvene mreže.

Ovaj transparent je inspirisan dešavanjima iz proteklog vikenda kada je Vojvodina gostovala u Lazarevcu ekipi Kolubare. Izabranici Milana Rastavca su se zaputili u ovaj grad kako bi se kući vratili sa tri boda i na taj način nastavili svoj bajkovit start sezone u kom su imali tri pobede uz samo jedan remi iz četiri kola.

Kolubara je povela golom Milojevića iz penala u 27. minutu, pošto je prethodno Filipović promašio još jedan kazneni udarac. Drugo poluvreme je donelo i drugu Vojvodinu, preko Simića i Nikolića su "okrenuli" na 2:1, da bi u 79. minutu došao "sporni" gol. Nemanja Milojević je centrirao iz slobodnog udarca, Traore je uspeo da udari loptu glavom, ali ona se odbila od Stefana Marjanovića u gol i tako je Kolubara došla do remija od 2:2.

"Sporna" situacija, kako navode iz Novog Sada, je došla upravo kod tog napucavanja Traorea, jer smatraju da je lopta od ruke Stefana Marjanovića ušla u gol, iako se to na snimku ne može najbolje videti. Radio je i VAR, koji je gol okarakterisao regularnim, iako arbitar nije proveravao već je verovao na reč svojim kolegama iz sobe.

Navijači Vojvodine ne smatraju tako, pa su zbog toga i poslali poruku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Lale bujale posle pljuska u Kragujevcu: Voša pobedila Radnički uprkos lošim uslovima za igru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    21. avgust 2022 | 10:20

    Namesta Bjekovic da bi njegov Partizai igrao kvalifikacije za ligu sampiona, sramota da se ovako radi protiv Vojvodine

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    21. avgust 2022 | 10:30

    Па мораће мало и индиректно да се помаже гробарима како би неееекако дошли до другог места. Мало је само директна помоћ, пенали, продужеци, то су већ искусили Ниш, Младост...

  • ja

    21. avgust 2022 | 10:33

    Samo čekam da i ovo nekako pripišu da je Zvezda namjestila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA