Sramota i raspad Čelsija: Lids im dao tri gola, a mogao i više! Brajton je apsolutni hit Premijer lige

Jedni Plavci su se radovali, drugi i ne baš

  • 2
Lids - Čelsi

Foto: Tanjug - AP

Da će Tomas Tuhel nešto ozbiljno morati da promeni posle današnjeg gostovanja Lidsu, više je nego jasno. Nakon što su Plavci nekako "iščeprkali" pobedu na Gudisonu na otvaranju, a potom uzeli bod u derbiju sa Totenhemom, stigao je hladan tuš u vidu debakla od Lidsa koji je Plavcima dao tri gola, a mogao je i još nekoliko - 3:0 (2:0).

Katastrofalno je igrao Čelsi od prvog do poslednjeg minuta, nije bilo igrača na terenu koji se mogao okarakterisati dobrom ocenom, a sve je krenulo od ogromne greške golmana Mendija koji je napravio užasan propust kod prvog gola Lidsa i tako poklonio vođstvo posle pogotka Aronsona u 33. minutu.

Nije mnogo prošlo do drugog gola i prave majstorije Rodriga, koji je sjajnim udarcem u 37. minutu još jednom savladao Mendija i doveo "Eland Roud" do tačke ključanja. Kao da su svi osećali da tri boda ne mogu da im izmaknu danas.

Tako je i bilo i postalo je jasno posle 69. minuta kada je Rodrigo dodao loptu do Harisona, koji je postavio konačan rezultat na ovoj utakmici. A da stvari budu gore po Čelsi, gosti su zbog drugog žutog kartona Kulibalija u završnici meč završili sa desetoricom, a Tuhel ostao bez važnog igrača za naredne susrete.

I dok su se jedni Plavci raspadali, drugi su pokazali da su spremni za velika dela. Fudbaleri Brajtona koji nastupaju u plavo-belim dresovima uzeli su još jedan veliki skalp i nastavili sa sjajnim rezultatima na startu sezone. Ovoga puta pao je Vest Hem na "Olimpijskom stadionu" - 0:2 (0:1).

Golove su postigli Mek Alister sa penala u 21. minutu i Trosar u 66. minutu na asistenciju Paskala Grosa, koji je sigurno obradovao i svoje Fantasi menadžere novim bodovima.

Brajton sada deli drugo mesto na tabeli sa Totenhemom i Lidsom, a može ih preteći još samo Mančester siti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Bojica Nikčević snajperski po Radničkom, pogledajte kako su gosti poveli na Čairu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HUGO

    21. avgust 2022 | 21:51

    PA UPRAVA JE KRIVA. VIDITE KOGA SU SVE OTERALI IZ KLUBA.

  • baba smilja iz darosave

    21. avgust 2022 | 17:45

    odigrane 3 utakmice od 38.sve ce to doci na svoje mesto na kraju prvenstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA