≫ 

Stanković pred meč odluke sa Makabijem: "Neka Marakana izjednači, a mi ćemo se potruditi da pobedimo!"

Pun stadion će biti tu, ali Stanković poziva na oprez da atmosfera "ne povuče"

  • 28

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković obratio se na konferenciji novinarima pred revanš meč plej-ofa Lige šampiona protiv Makabija (utorak, 21 čas) nakon što je u Haifi domaćin bio bolji sa 3:2.

- Sigurno da poznajemo dosta bolje ekipu Makabija. Teren je jedino merilo za vrline i mane. Dobra ekipa, brza i iskusna ekipa koja nam je stvorila dovoljno problema da smo imaloi o čemu da razmišljamo ovih dana. sigurno da će biti utakmica drugačija nego u Haifi, tako da sam veliki optimista pred ovaj revanš.

Sada će atmosfera biti drugačija jer se igra u Beogradu.

- Svaka utakmica je utakmica za sebe, svaki stadion je stadion za sebe. To mi poštujemo, ali obožavamo da igramo na Marakani. Pričao sam i prošle godine dok su bile kvalifikacije i dok smo igrali protiv jakih timova da se možda nećče uplašiti na Markaani, to ide od igrača do igrača, od tima do tima, ali sigurno da će Marakani poslati mnogo jače igrače Zvezde na Makabi nego što je to uradio stadion Makabija protiv Crvene zvezde. Ja ne da verujem u našu atmnosferu, mi smo se saživali sa njom. Neka Marakana izjednači, a mi ćemo se potruditi da pobedimo.

Dvoboj bi mogao i do produžetaka na Marakani.

- Slažem se da utakmica može trajati 90, a može da traje i 120 minuta. Svaki rezultat je u igri. Ako slučajno dođe do penala, znate i sami. Kada su penali da tu stadiona ili navijača ne igra, nego igrača ko je mirniji. Ali dug je put do penala.

Da li će eliminacija biti katastrofa za Zvezdu, trener crveno-belih je staloženo odgovorio.

- U svakom slučaju će se fudbal igrati i dalje, neće stati posle ove utakmice. Jesu u prednosti za taj gol, mi smo pokazali svoje mane tamo, ali ćemo pokazati svoje vrline na Marakani. Da li će to biti katastrofa ili neuspeh veliki, to će odlučiti klub. Da li je sve do sada što je urađeno neuspeh ili jedan dobar put kojim Zvezda treba ide? Naravno da sam uvek na raspolaganju bilo šta da se odluči.

Pun stadion će biti tu, ali Stanković poziva na oprez da atmosfera "ne povuče".

- Na meni je da uspem da nađem ravnotežu između ogromne želje da se što pre reši utakmica, da se ne izgubi ravnoteža. Da ne budemo svi napred, pa da ostavimo autoput ka našem golu jer ta publika te tera pozitivno da budeš što konkretniji. Utakmica traje 90 minuta, rezultat je aktuelan. Da smo došli sa 2:2, možda bi bilo nesvesno opuštanje. Sada ne verujem da će to biti, samo da se ne ostavlja mnogo prostora za kontre jer oni to rade dosta dobro.

Agresivnost je ponovo apostrofirana kao najbitnija u meču sa Haifom.

- Sutra ćemo imati mnogo više odgovora. Dosta toga smo mogli bolji, nismo odgovorili na agresivnost. Mi smo protiv Pjunika dobili kartone koji su bili nepotrebni, a da protiv Makabija ne dobijemo niti jedan. Nisu imali neke mrtve šanse, niti iz tih kontri... Možda jednu u drugom poluvremenu. Dosta je bilo nepažnje kod tih primljenih golova, ali sigurno je da ćemo izgledati bolje. NIje nas iznenadio Makabi sa postavkom, to je njihov tim. Imaju jednu ili dve promene za prvotimce, imaju 13 igrača koji mogu da počnu meč. Ne verujem da mogu da nas iznenade taktikom, oni mogu da se pretvaraju tokom utakmice u bilo koji sistem. Spremni smo i odgovore ćemo naći na terenu.

Osvrnuo se strateg ponovo na pitanje izraleskog novinara "da li će biti katastrofa ukoliko se Zvezda ne plasira u grupnu fazu Lige šampiona".

- Ne znam na koju kartu igraju, ne znam na koju katastrofu misle. Zvezda je sigurno veći klub od Makabija i to za pedlja. Ja sam miran, totalno miran, bavim se fudbalom i spremanjem utakmice da budemo što bolje. Niko nije pomenuo da smo ušli u grupnu fazu Lige šampione. Ne mogu da budem srećan posle 20 godina mogu da budem srećan da ću da igram ovakvu utakmicu. Nikada nisam ni pomislio da će mi se desiti kao sutrašnji dan gde jedan meč odlučuje dosta toga - kazao je Stanković, a nastavio odgovorom na pitanje da li je ubeđen u prolaz dalje.

- Pitanje je malo čudno, u svaku utakmicu ulazim ubeđen da ću pobediti. Imamo sve karte u svojim rukama da prođemo i uđemo u Ligu šampiona.

Dvostruki strelac iz Haife, Frendzi Pjeron, nije odradio trening u Beogradu, ali je Stanković uveren da će i on biti na terenu.

- Ma, igraće on sigurno. Znam da će igrati - zaključio je Stanković.

Video: Stanković veruje u prolaz u Ligu šampiona: Zvezda je navikla da okrene situaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    22. avgust 2022 | 11:32

    Nadam se da cemo proci,ako ne prodjemo,Deki onda je red da podneses ostavku,da nas treci put izbacuju lose ekipe,tvoja odgovornost

  • Deki..

    22. avgust 2022 | 13:55

    ..ne igra stadion već igrači. Bolje gledaj da ne praviš greške kao u Haifi. Apollon, Sheriff....bilo bi pogubno I Maccabi da nas izbaci

  • Rade

    22. avgust 2022 | 12:24

    Najbolje bi bilo da Marakana donese pobedu, a vi da se sladite uspehom.. Da si malo ozbiljniji trener bio tamo utakmicu nebi izgubio. Ovo ako ne izbacis sa ovakvim timom koji imas stvarno ne zasluzujes da budes u Zvezdi... Samo da ti kazem da Zvezda ima bolji igracki kadar od njih, tako da sve je na tebi.. Napadni ih sa 2 spica Pavkov Pesic iza njih Sanogo Kangva Ivanic Katai stavi Gelora na klupu i ubaci ga u drugom i Ohija spremi za drugo u zavisnosti od rezultata kako se bude odvijao. Ja ti potpisujem da ovaj tim ih izbacuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA