≫ 

Saznajemo! Partizan zvao Jagoša Vukovića, čeka odgovor štopera!

Crno-beli targetirali iskusnog štoera kao pojačanje u poslednjoj liniji tima

  • 15
Jagoš Vuković Foto: MN Press

Uporedo sa “popunjavanjem” ofanzivnog dela tima, Partizan i te kako prati situaciju na tržištu kada su u pitanju pojačanja u defanzivnoj liniji tima, nameren da je takođe osveži, ukoliko se pojavi prava priliku, odnosno ako neko od igrača iz postojećeg kadra napusti klub. Crno-beli su već odredili potencijalnu “metu” i radi se o iskusnom štoperu – Jagošu Vukoviću (33), koji je dobio otvoreni poziv iz Humske da se priključi timu, saznaje Telegraf.

Izbor pojačanja u štoperskoj liniji je za Partizan limitiran činjenicom da je broj stranaca u ekipi popunjen dolaskom defanzivnog veziste Hamidu Traorea i da će novi igrač samim tim morati da poseduje srpski pasoš.

Takvih, koji ispunjavaju prvi preduslov, a uz to imaju i potreban kvalitet i iskustvo je zaista malo na “pijaci” u ovom momentu, pa su u Humskoj logično raumišljali i odmah posegnuli za angažovanjem kada se na “radaru” pojavio upravo Jagoš Vuković.

Kontakt dve strane je već uspostavljen, Vukoviću su predočeni i planovi i finansijski uslovi. S obzirom na činjenicu da je trenutno slobodan na tržištu pošto mu je istekao ugovor u Kini i ostalo je da fudbaler sam “uzme predah” i razmisli o onome što je na stolu, izvaga da li je spreman za novi povratak u Srbiju ili, pak, vreba još neku avanturu u inostranstvu.

Nije prvi put da Partizan poseže za angažovanjem Vukovića, bio je meta crno-belih još u prvom mandatu Marka Nikolića na mestu trenera Partizana, koji ga je pre toga trenirao u Vojvodini i smatrao da bi bio pojačanje i u Humskoj.

Tada ipak nije došlo do saradnje, jer je Vuković u Novom Sadu revitalizovao karijeru, postao interesantan mnogim klubovima iz inostranstva u odlučio da prihvati unosnu ponudu turske Konjespor.

U Partizanu je završio njegov partner iz defanzivne linije “lala” - Branislav Trajković i to se neslavno završilo posle evropskih kvalifikacije te sezone sa bugarskim Ludogorecom.

Greška Zvezde i osećaj Stojića

Što se Vukovića tiče, deo školovanja je proveo u Crvenoj zvezdi, gde nikada nije dobio pravu šansu, ali ga je “nanjušio” iskusni fudbalski vuk Ranko Stojić, koji ga je odveo u Rad, napravio od njega lidera ekipe i potom prodao u holandski PSV.

Jagoš Vuković Foto: MN Press

U Ajndhovenu se Vuković nije snašao, odigrao je tek devet mečeva za dve sezone, posle čega je pozajmljen Rodi, gde je upisao više utakmice (25), ali je i njemu bilo jasno da mu je karijera ugrožena i da naprosto mora da se spusti stepenik niže da bi se vratio dva stepenika više.

Zato je prelazak u Vojvodinu, koja je, rekosmo već, pod vođstvom Nikolića i igrala sjajno i imala sjajnu ekipu (Vuković, Vulićević, Škuletić, Poletanović, Alivodić...) bio pun pogodak, Vuković se vratio igrački, privukao pažnju mnogih klubova i potom realizovao transfer u Konjuspor, gde je proveo tri godine.

Usledio je potom i transfer u Olimpijakos, koji ga je platio 3.000.000 evra, gde je posle dobrog početka ponovo došlo do pada, kao posldica i torbulencija u samom klubu, da bi leta 2018. godine Vuković bio pozajmljen italijanskoj Veroni, u kojoj je, pak, igrao standarno.

Posle isteka ugovora sa Grcima, Vuković je jedan period bio bez kluba, ali je 2020. godine potpisao ugovor sa kineskim Ćindaom, u kome je prve sezone zavredio status najkorisnijeg defanzivca u tamošnjoj Superligi.

Vuković se u Kini zadržao dve sezone, izgurao ugovor do kraja i od 1. aprila je slobodan igrač na tržištu... Dovoljno interesantan i kvalitetan da Partizan okrene broj i pozove ga u svoje redove. Šanse da se posao realizuje su dobre, ali ne treba prejudicirati, dok igrač sam ne prelomi...

Da ne zaboravimo i još jednu činjenicu, Vuković je svojevremeno bio i mladi i A reprezentativac Srbije, u kojoj je dobijao pozive od 2009. do 2018. godine. Poslednji put u nacionalni tim su ga pozivali Slavoljub Muslin, potom i Mladen Krstajić...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    22. avgust 2022 | 15:47

    'De ga nadjoste?! Gerantološki Centar se popunjava BRAVO za Upravu!!!

  • oz

    22. avgust 2022 | 15:45

    Axaa…pa ovaj ce pre fudbal da ostavi neko sto ce potpise za franjevce

  • Posmatrač

    22. avgust 2022 | 16:55

    Svakog dana nova bomba! Nadmašili ste Ilijeva. 😂 Ako treba da vas vadi bivši Zvezdin igrač (pred penzijom i bez kluba), nemamo ništa protiv. 😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA