Branko Žigić preuzeo novi klub, vratio se na mesto uspeha!

Preuzeo je trenersku palicu Novog Sada

  • 1
Branko Žigić Foto: MN Press

Perspektivni srpski trener Branko Žigić novi je šef stručnog štaba Novog Sada, kluba koji se pred početak nove sezoine u prvoj ligi Srbije fuzionisao sa Proleterom!

To praktično znači da se Žigić vratio na mesto uspeha, u tim koji je godinama predvodio kao kapiten i koji je igrao najbolji fudbal sa njim kao trenerom.

- Hvala ljudima iz kluba na ukazanom poverenju. Smatram da Novi Sad zaslužuje mnogo bolje mesto na tabeli nego na kojem se trenutno nalazi. O igračkom kadru znam dosta i stanje na tabeli nije realno s obzirom na to koliko ti igrači mogu da postignu. Nemamo mnogo vremena za dodatno upoznavanje, već za vikend nas očekuje nova utakmica - rekao je Žigić i dodao:

- Treba da vratimo igračima verovatno „poljuljano“ samopouzdanje, jer fudbal je nemoguće da su zaboravili da igraju. Siguran sam da postoji neka doza straha s obirom na rezultat koji su ostvarili u prva četiri kola. Promena trenera treba da donese nešto novo, bar što se tiče energije. Jedino igrači mogu da izađu iz ovog problema, naravno uz mene i moj stručni štab.

Žigić je ovu sezonu počeo kao trener superligaša Mladost GAT, da bi neočekivano dobio otkaz posle četiri kola i četiri osvojena boda. Podsetimo, Mladost je dobila Javor u Ivanjici, odigrala 0:0 sa Voždovcem na strani, dok su izgubili od Vojvodine i Čukaričkog.

S druge strane, Aleksandar Radunović je u nedelju podneo ostavku na mesto trenera Novog Sada posle lošeg starta.

- Došlo je do koncepcijskog neslaganja, gde sam ja tražio da se dovedu igrači određenih profilnih karakteristika koji su mi potrebni za formiranje modela igre koji je bio moja vizija. To se nije desilo i nisam dobio čvrsto uverenje da će se to desiti do kraja prelaznog roka. Iz tih razloga sam podneo ostavku, jer smatram da ne mogu da napravim model igre kakav ja želim i koji bi mene zadovoljio kao trenera, a da se bavim nečim na pola, da odstupam od nekih svojih principa, svojih uverenja, ne želim. Zahvaljujem se RFK Novi Sad na svemu i želim klubu puno sreće u nastavku sezone - poručio je Radunović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novica Pepljugica

    23. avgust 2022 | 10:48

    Zigaraa ti izgleda jako naivan momak ,po treci put padas na bislimive price ,ceo novi sad zna se govedarica nepita nista vezano za sporska pitanja i ko se pita. Ulazis opet u klinc sa covekom koji iza sebe nema ni jedan sporski uspeh igasio je proleter a na dobrom putu je da novi sad vrati u trecu ligu .prodao je pricu upravi rfk novi sad da tim proletera vredi 4-5miliona eura ,procenite sami na kakvu ste laz i maipulaciju naseliii.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA