≫ 

Gde je bio ovakav Junajted prva dva kola: Ten Hag u derbiju probio led, Salah na kraju samo uneo zebnju

Prva pobeda Đavola u novoj sezoni Premijer lige

  • 0
FK Mančester junajted - FK Liverpul Foto: Tanjug - AP

Duel ranjenih "lavova" Premijer lige između Mančester junajteda i Liverpula na kraju je ipak pripao timu koji je u prva dva kola dobio dve direktne rane u vidu poraza od Brajtona i Brentforda. Crveni Đavoli sa Ten Hagom na klupi probili su led i stigli do prve pobede, ostavivši tako svog najvećeg rivala sa samo dva boda iz tri runde i dosta briga na dva mesta iznad crvene crte - 2:1 (1:0).

Odigrao je Junajted jedan taktički zaista dobar meč. Nije to bilo ni nalik onome što smo gledali u prva dva kola, bilo je mnogo više energije i elana kod Ten Hagovih momaka zbog čega se postavlja više nego jasno pitanje gde je sve to bilo protiv daleko slabijih ekipa poput Galebova i Pčela.

Sa druge strane, Jirgen Klop ne može nimalo da bude zadovoljan prikazanom igrom. Liverpul je bio rastavljen na proste činioce, imao je daleko manje šansi za gol od Mančester junajteda, pa ni posle tri runde nije uspeo da oseti kako izgleda slast pobede. Srećom, sledi duel sa Bornmutom...

Što se tiče ovog večeras, Junajted je u njega krenuo na gotovo najbolji mogući način. Igrao se 16. minut kada je Elanga dodao loptu do Džejdona Sanča na oko 12 metara od gola u kaznenom prostoru, a sjajni Englez je bukvalno oborio Džejmsa Milnera "na zadnjicu", a loptu poslao u nebranjeni deo mreže golmana Alisona.

Do kraja prvog poluvremena videli smo još jednu solidnu šansu Džejmsa Milnera, koji je gađao glavom nakon kornera, posle čega je došlo do prave konfuzije u kaznenom prostoru, a loptu je nekako sa gol linije uspeo da izbaci Lisandro Martinez.

Kada Liverpul tada nije uspeo da stigne do izjednačenja, videli smo dupliranje vođstva na drugoj strani samo deset minuta po početku drugog poluvremena. Sjajnu loptu je dobio Entoni Marsijal od Markusa Rašforda, delovalo je da se engleski napadač možda nalazio i u ofsajd poziciji, ali je VAR potvrdio suprotno. Pogodio je mrežu i bacio Old Traford u trans.

Logično, od tada je glavnu reč preuzeo Liverpul. Počeli su da sevaju šutevi oko gola Davida de Hee, koji je za razliku od prethodnog kola protiv Brentforda večeras briljirao i zaustavio nekoliko velikih šansi za goste, sve do 81. minuta kada je morao da vadi loptu iz mreže.

Salahu je tada lopta sela tačno na glavu i greške nije bilo. Ali ni vremena za nešto više... U preostalih deset minuta, Liverpul jednostavno nije uspeo da stvori još neku "krštenu" priliku i da tako eventualno stigne do za njih velikog boda iz deficita od 2:0.

Tabela kaže da je Mančester junajted sada na 14. mestu sa tri osvojena boda koliko imaju i Aston Vila i Bornmut, dok je Liverpul na 16. poziciji sa dva boda. U narednom kolu, kao što smo rekli, Redsi dočekuju upravo Bornmut, dok Đavoli gostuju Sautemptonu.

Video: Junajted na prodaju: Navijači u Mančesteru se okupili, žele odlazak gazde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA